Hogyan lehet ellenőrizni a generátor a gépen magát multiméter

Hogyan lehet ellenőrizni a generátor a gépen magát multiméter
A fő forrása a villamos energia az autó egy generátor. Ő kezdi egyidejűleg a motor indítását, majd termel energiát és feltölti az akkumulátort. Ha ez nem sikerül, akkor az akkumulátor nem elég hosszú a jármű működéséhez, így a vezető figyelemmel kíséri az állam a generátort.Problémák, ami miatt az oszcillátor lebontják működés közben, tömeg. Ez lehet akár mechanikai problémák vagy elektromos. Hiba generátor is megnyilvánul a különböző tünetek, melyek közül a leggyakoribbak:

 • Váratlan hangok jönnek a generátort;
 • Problémák akkumulátorral: kisülés, újratöltés, elektrolit kiforrási;
 • Csökkentése a fényerő fényszórók fényszóró növekvő sebességgel. Ezt a helyzetet normálisnak tekinthető, ha az bekövetkezik röviden amikor átvált első sebességfokozatban üresjáratban a „hideg” motor;
 • Riasztás ellenőrző lámpa az akkumulátor töltöttségi szint vezetés közben;
 • Hibák az elektronika, beleértve a homályos égési tartomány és gyenge audio jelet.

Ha a fent leírt tünetek jelentkeznek, meg kell tartani a járművet a generátor. Diagnózis, leggyakrabban végzett négy paraméter:

 • Ellenőrzés visszatérítő erőt áram;
 • Diagnostics a dióda híd;
 • Ellenőrzés a generátor feszültség szabályozó;
 • Ellenőrzése gerjesztőtekercseinek.

Attól függően, hogy a feltárt problémák a diagnózis, a kérdés az célszerűségét javítás a generátort.

Biztonsági szabályok ellenőrzése a generátor

Mielőtt elindulna az autó generátor ellenőrzés, ismernie kell az alapvető biztonsági szabályokat, amelyek fenntartják az egészség a diagnoszta, és nem károsíthatja a készüléket. Az alapvető biztonsági szabályokat az ellenőrzés és javítás a generátor a következők:

 • Hogyan lehet ellenőrizni a generátor a gépen magát multiméter
  Tiltott visszacsapó szelepek generátor feszültsége 12 V;
 • Elfogadhatatlan check generátor rövidzárlatot, amely más néven „a szikra”;
 • Ha a generátor kell folytatnia javítás helyére vezetékek a vezetékeket, az szükséges, hogy azok azonos legyen részt, és ugyanolyan hosszú, mint hogy a korábban telepített vezeték;
 • Mielőtt a diagnózis ellenőriznie kell a feszültséget a generátor szíj;
 • Ne kapcsolja ki a fogyasztók, a generátor, ha ellenőrizte a munkáját. Betiltották generátor működése lekapcsolt akkumulátor;
 • Ne csatlakoztassa a terminál „B +” és «D +». Egyes generátorok, ezek a terminálok vannak számlálva „30” és „67”.

Megjegyzés: Ha nem csak ellenőrzi a generátor, hanem a hegesztés a test a gép, meg kell kezdete előtt a kapcsolja ki a generátor és az akkumulátor teljesen járművek fedélzeti hálózatba.Ellenőrzés generátor visszatérítő erőt

Erre tesztgenerátort szükség multiméter, felszerelt speciális szonda mérésére áram a vezetékben. Ez a próba jelenik meg, mint egy bilincs, amely felöleli a huzal, és ez gyakran a csomagban a diagnosztikai berendezés. Annak vizsgálatára, az ereje a jelenlegi hatása a generátor kell lennie:

 1. Dobj egy bilincs egy wire, amely alkalmas a terminál „B +” ( „30”) a generátor;
 2. Ezután indítsa el a motort, és állítsa be a nagy sebességű;
 3. Ezt követően, az egyik kell tartalmaznia az elektromos fogyasztók az autó - rádió, légkondicionáló, kormánykerék fűtés és mások. Ha viszont minden fogyasztó számára biztosítani kell leolvasott a mérő;
 4. Ezután meg kell mérni az erő hatását, ha az aktuális valamennyi fogyasztó együtt (amely tartalmazta az előző teszt).

Hogyan lehet ellenőrizni a generátor a gépen magát multiméter

Amikor az összes mérést szerezhető meg kell összehasonlítani az összes index felváltva teszik a fogyasztók és az indikátor a pillanatnyi kapcsolási valamennyi fogyasztó. Úgy ítélte meg, érvénytelen, ha az index, amikor hirtelen bekapcsolt valamennyi fogyasztó 5 vagy több amper összege kisebb, mint az ügy alternatív kapcsolás.

Ellenőrzése diódahíd generátor

Hogyan lehet ellenőrizni a generátor a gépen magát multiméter
Hogy ellenőrizze az állapotát a dióda híd a generátor kell állítani a multiméter AC mérési mód. Plug egy szondát diagnosztikai eszköz a kimeneti „B +” ( „30”), és a második tömeg. A feszültségnek ez a kapcsolat próbák kisebbnek kell lennie, mint 0,5 V. Ha a feszültség nagyobb valószínűséggel zárlatos dióda.

Azt is nézd meg a diódák a szonda. Erre a célra az akkumulátor le van választva a generátor és kikapcsolja a vezeték, amely alkalmas a terminál „B +” ( „30”). További multiméter közé van csatlakoztatva a generátor vezetéket leválasztják, majd a „B +” ( „30”), amely után leolvasásokat. Ha a kisülési áram mérő jelzi, több mint 0,5 mA, a valószínűsége bontás diódák.

Ellenőrzés a generátor feszültség szabályozó

Hogyan lehet ellenőrizni a generátor a gépen magát multiméter
A diagnózis a motor-generátor szabályozó államra szükség van, hogy egy voltmérővel vagy multiméter a voltmérő módban. Mielőtt méréseket kell elindítani a motort, kapcsolja be a lámpákat, és járassuk a motort 15-20 percig. A mérés önmagában végezzük próbákat, amelyek kapcsolódnak a test és a terminál „B +” ( „30”) diagnosztizált Automotive generátor. A kapott értékek kerülnek rögzítésre, ami után össze kell hasonlítani a normál értékek egy adott autó modell. Ezek a számok találhatók a műszaki dokumentáció a gép. A legtöbb gép a névleges feszültség tartományban 14-16 voltot. Ha vannak eltérések a normák által meghatározott autógyártó, a kudarc valószínűsége feszültségszabályozó, ebben a helyzetben ki kell cserélni.

Ellenőrzés gerjesztőtekercseinek

Hogy ellenőrizze a használhatósági motor generátor mező tekercselés, el kell távolítani, mielőtt a szabályozó és a kefetartó, hogy hozzáférjen az érintkező gyűrűi. Diagnosztikai szükség Ohm próbák alkalmazni kell a generátor csúszógyűrű. Az ellenőrzés után az ellenállást kell szintjén 5-10 ohm. Is, győződjön meg róla, hogy vizuálisan a folytonosság a tekercselés.

Diagnózisához területén kanyargós áramkör „a föld” csatlakoztatni kell egy próbát ellenállásmérő minden kontaktlencse gyűrű, a másik csatlakozik a generátor állórész. Ennek eredményeként a mérés a képernyőn meg kell jelennie végtelen ellenállást.

Hogyan lehet ellenőrizni a generátor a gépen magát multiméter

A diagnózis a generátor is szükséges megvizsgálni azt a mechanikai sérülésektől. Az eredmények szerint az összes ellenőrzés által meghatározott megvalósíthatóságának javítása az eszköz vagy cserélje ki az új.