Anabolics - inzulinszerű anabolikus

Ez most nehéz megmondani, aki először az az ötlete támadt, hogy az inzulint a testépítésben egy sor izomtömeg, hanem csak egy forradalmian új ötlet nem nevezhető.Ami a az inzulin hatékonyságát a testépítésben, hogy ebben a tekintetben számos véleményt és fogalmak. Ha az anabolikus szteroidok használata és androgén kábítószer testépítésben van, mint általában, nem tárgyalt és elfogadott abszolút igazság, akkor az inzulin nem olyan egyszerű.

Hogy egyszerűsítse ezt a kérdést, azt feltételesen osztva testépítők és sportgyógyászok két szembenálló tábor: azok, akik úgy vélik, hogy az inzulin „dolgozik”, és azok, akik úgy vélik, hogy az inzulin nem tudható, hogy az eszközöket a tömeges munkaerő-felvétel. Kinek van igaza és ki téved? Annak érdekében, hogy tisztázza ezt a kérdést próbálja megérteni az inzulin hatására a szervezetben.

A humán inzulint a szervezetben

Az inzulin - által termelt hormon, a hasnyálmirigy béta-sejtek (hasnyálmirigy) rák. A molekula két polipeptid lánc. Az egyik ilyen láncok tartalmaz aminosav-maradékot 21 (az úgynevezett A lánc ..), a második - 30 aminosavból (B-lánc). A láncok kötik össze két diszulfid híd, a harmadik híd áramkör alakul belül „A”.

Az inzulin a hasnyálmirigyben termelődik, az emberek és állatok. A leginkább hasonló a szerkezet az emberi inzulin, sertés inzulin, amelyben az áramköri „B” helyett treonin aminosavmaradék tartalmaz aminosavcsoport alanin. A béta-sejtek a hasnyálmirigy inzulint előállított proinzulin prekurzor, amely hormonális aktivitás, mint olyan, nem rendelkezik.

Az inzulin csökkenését okozza a vér cukortartalma. Az általános hatása a permeabilitása a sejt függ egyidejű hatása a növekedési hormon, ami viszont által termelt emberi agyalapi.

Az inzulin befolyásolja a sejten belüli struktúrák, mint a mitokondriumok szerkezete, amely közvetlenül hozzájárul az energiafelhasználás hatékonyságának transzfer a sejtorganellumoké. Csökkenti visszahatás és a glükogenolízist glükóz májból a vérbe, de nem növeli a glikogén szintézisét a májban, mint azt korábban gondolták.

Továbbá, az inzulin hatása a zsíranyagcserét a szervezetbe a hiba jelentkezik gátlása zsírsav szintézis. Az inzulin-anyagcsere is fontos szerepet játszik az aminosavak, megakadályozva bomlása aminosavak glükózra és növeli a proteinszintézist.

Hatása alatt az inzulin, a glükóz könnyebben hatolnak be a sejtekbe, amely kíséri fokozott konverzió a cukor.

Minden más inzulin hatásait már indirekt megnyilvánulása az eredeti kereset. Ezek a másodlagos hatások:

1. vércukorszint (hipoglikémia);

2. A növekedés az izom glikogén raktárak;

3. Fokozott zsírszövet képződését;

4. stimulálása fehérjék szintézisét;

5. számának csökkentése foszfátok vérben és a vizeletben;

6. csökkentése a kálium tartalma a vérben;

7. fokozott permeabilitása sejtmembránok.

Ahogy talán már észre, az első másodlagos ütközés hatására az inzulin hipoglikémiát. Próbáljuk megérteni, hogy mi ezt a jelenséget, és hogyan lehet veszélyes az inzulin-használó sportoló.

Állapota hipoglikémia volt által meghatározott harmadik nemzetközi szimpózium a hipoglikémia feltételeként a test, amikor a glükóz mennyisége a vérben alatt 50,4 mg / dl.

Súlyos, életveszélyes állapotban van besorolva hipoglikémiás tünetek böjt. Kevésbé súlyos és gyakran javítható diéta állapotban fordul elő elfogyasztása után (vagyis. N. reaktív hipoglikémia).

Nagyon gyakran együtt járó tünetek hipoglikémia koplalás, markáns változásokat elmeállapot, fokozott izzadás, szívdobogás, szorongás, félelem, fejfájás, „a fátyol a szemem előtt,” sérti a felfogása képi, megfelelő mentális-lelki állapot (egy személy az állam a súlyos hipoglikémia ez könnyen összetéveszthető egy részeg, drogos vagy elmebeteg) és zavartság.

A hipoglikémia jelentkezik általában azokban az esetekben túl nagy dózisban adagolt inzulin. Ez a dózis minden egyes személy egyéni és lehet tág határok között változhat.

Állami akut hypoglykaemia, hipoglikémiás kóma társul eszméletvesztés, görcsök és a csökkenés a szívműködés. Ezek összege hatás eredményeképpen a személy, aki nem az idő hipoglikémia nyírt, halál.

Ahhoz, hogy ne essen bele a másik világnak tudnia kell, hogy megkapjuk a legtöbb gyors enyhülést hipoglikémia. A legismertebb és legelterjedtebb módja - az első jele, hogy a fény zajlik, az akut hypoglykaemia, meg kell inni vagy enni, édes teát néhány kockacukrot. Száma az „édességet” szükséges az enyhítésére akut hypoglykaemia állam közvetlenül függ a dózistól és típusú inzulin. A sportolók leggyakoribb okai hipoglikémia miatt a gyógyszerek hatását az inzulin, szulfonil-karbamidok és etil-alkohol. Mint tudod, a fő kábítószer okozza a feltétel inzulin hipoglikémiát. Mit szeret?

Inzulint a gyógyszert

Az inzulin a fő kezelés a cukorbetegség.

Az orvosi használatra inzulin előtt származó hasnyálmirigy szarvasmarha, majd a hasnyálmirigyeit sertések, figyelembe véve, hogy „sertés” inzulin leginkább hasonlít a humán inzulinhoz. Van egy módszer a kémiai szintézis inzulin, de ebben a pillanatban ez túl drága és malodostupen. Az elmúlt években kifejlesztett és megvalósított termelés biotechnológiai módszerek termelő humán inzulin. A fejlesztés a géntechnológia lehetővé teszi, hogy megkapja az inzulin készítmények, teljes mértékben megfelel az aminosav-összetételét a humán inzulin.

A gyógyászati ​​készítmények az inzulin szennyezések lehetnek jelen során elégtelen tisztítás (proinzulin, glukagon, a szomatosztatin, a fehérjék, polipeptidek) allergiás reakciókat okozhat, anafilaxiás sokk, amíg (a „nagy teljesítményű” foka az allergiás reakció).

A modern technológiák lehetővé teszik, hogy megkapja a kiváló minőségű kristályosítjuk kromatográfiával tisztítjuk inzulin készítmények. Jelenleg egyre szélesebb körű alkalmazása kristályos humán inzulin. Mivel az állati termékek, van előnyben az inzulin a hasnyálmirigy sertések. A javasolt farmakológiai besorolás bizottság az Egészségügyi Minisztérium, a Magyar inzulin készítményeket négy csoportba oszthatók:1. Gyors inzulinhatás (hatáskezdet körülbelül 30 perc, a maximális - 1,5-2 órán keresztül, a teljes időtartama 4-6 óra);

2. Az inzulin jelenti hatástartama (hatáskezdet után 1,5-2 óra, maximum - miután 3 és 12 óra, a teljes hatás időtartama - 8-12 órán át);

3. A hosszú hatású inzulin (hatáskezdet 4-8 óra után, maximum - miután 8-18 óra, a teljes hatástartam - 20-30 óra);

4. Az inzulin átlagos hatástartama kombinációban.

inzulinkészítmények állnak rendelkezésre a különböző adagolási formák üvegampullák, lezárt, gumidugóval és alumínium speciális run-fecskendők, 1 ml oldat vagy szuszpenzió tipikusan tartalmaz 40 egységet. A legismertebb gyártók inzulinkészítmények bemutatott a magyar piacon a cég „Novo Nordisk” (Dánia) és a „Lilly” (Svájc).

Az inzulin a testépítésben

Számos módszer létezik az inzulin a testépítésben, mint egy készítmény izomtömeg növelésére. Ők természetesen különböznek egymástól, de hasonló elemeket bennük. Mielőtt leírjuk a legbiztonságosabb módja az inzulint, hogy létrejöjjön a „tömegek”, szeretném felhívni a figyelmet, hogy néhány nagyon fontos részleteket, amelyek megváltoztathatják a kapcsolatot az inzulin „terápia”.

1. Mivel abban az időben a hipoglikémia membránok az izomsejtek több átjárható, az inzulin egy „közlekedési” nem csak a glükóz és az aminosavak, hanem más anyagokkal. „Egyéb”: olyan anyagok, beleértve az anabolikus szteroidok. Éppen ezért a kombináció a „inzulin + anabolikus szteroidok” annyira hatékony. Persze, ez nem csak a helyzet az anabolikus szteroid gyógyszereket, hanem a androgének (tesztoszteron propionát, tesztoszteron-enantát, testenat, tesztoszteron-cipionát, Sustanon-250, metil). Az inzulin elősegíti a sejtbe való belépésük molekulák szteroidok és androgének. Ez az oka annak, hogy összefüggésben az inzulin még a legkisebb adag szteroid sokkal hatékonyabb a „munka”, mint egyedül.

2. Mivel testünk (vagy pontosabban - a májban és az izmokban) korlátozott kapacitással felhalmozódása glikogén, az összes tápanyagot a test túlzott inzulin a „siker” bekapcsolja a bőr alatti zsír, amit majd meg kell szorgalmas és kemény harc. A probléma elkerülése érdekében, akkor kövesse néhány szabályt az ellátás:

a) enni csak annyi, mint szükséges az enyhítésére hipoglikémia;

b) Ne használja az enyhítésére hipoglikémia, „egyszerű” szénhidrát - cukor, stb Ez az egyik leggyorsabb és legmegbízhatóbb módja annak, hogy a nem kívánt zsírlerakódások ... Ahhoz, hogy „visszafizetni” hipoglikémia, a legjobb fogyasztani élelmiszer kombinációt könnyen emészthető fehérjék (fehérje, tojás, alacsony zsírtartalmú túró) és a „lassú” szénhidrátok (hajdina, barna rizs, tészta durum búza, rozs kenyér, zabpehely);

c) Számos gyakran irányítja a jelzéseket padló mérleg, hogy annak megállapításához, hogy mennyi „tömeg” az általuk felépített. Ez nem a legjobb, és nem célja a funkció további haladást. A túl nagy dózisú inzulint a szervezetben, először kezd a „bolt” zsírszövetet. Mérlegek, természetesen, majd növekedést mutatnak „tömeg”, és meg fogja találni, hogy sikeresen folyik. Ha továbbra is a „kezelés” az inzulin ilyen módon, akkor hamarosan a testépítő vált valami hasonlít egy szumó birkózó.

Annak érdekében, hogy ne töltse ki a hatalmas sereg elhízott emberek vezérlik elsősorban a tükör és a mérőszalag. Az mennyiségének növekedése a bicepsz, comb és a lábszár - ez biztosan finom. De itt van a növekedés kerülete és a derék öv lelógó oldalán kellett volna azonnal figyelmeztetni. Ez azt jelenti, hogy az inzulin mennyiségét, használt te is. Ennek eredményeként - a túlzott mennyiségű inzulin hatására sokkal súlyos hipoglikémia, az enyhítésére, amelyben meg kell sokkal több kalóriát. Tudomásul veszi, hogy ezek a kalória lesz töltött távol a szerkezet az új izomszövet;

g), mert sok folyamatot a hormonális rendszer nagyon szorosan kapcsolódik egymáshoz, logikus lenne azt feltételezni, hogy az inzulin bevezetése történhet valami „hibák” a szintézis más hormonok. Így van ez. Az első jelei hipoglikémia növeli az agyalapi mirigy növekedési hormon felszabadulását többször. Nem megyek bele az alapokat a biokémia, hogy tisztázza, miért történik mindez, mert ez a cikk egyáltalán nem kötelező. Hadd mondjam el, hogy ez a jelenség - egyfajta „védő” válasz a szervezet csökkenti a vércukorszintet. Használják, de óvatosan használja, nem hozza állapotban enyhe hipoglikémia súlyos körülmények között. - Az Ön feladata, hogy ne hagyja abba teljesen hipoglikémiát. Mennyit szükség, hogy az ételt? Attól függ, hogy asszimilációs kapacitását az emésztőrendszerre, és a beadott inzulin injekciót. Legyen egy kicsit éhes.

Most, hogy kellően ismerik a csínját-bínját az inzulin, nézd meg néhány módszert kell alkalmazni annak érdekében, hogy maximalizálja izomtömeg. Willing figyelmeztetünk, hogy a használat a testépítésben optimális csak a „gyors” inzulin hatásának időtartama rövid. Hosszan tartó szerek erre a célra nem alkalmasak.

MÓDSZEREK inzulin

1. Eljárás „letöltés”. Ez a módszer azt jelenti, hogy az inzulin injekció történik éhgyomorra. Ez az oka annak, hogy itt legyen nagyon óvatos tekintetében inzulinra.

Kezdés 4 egység böjt. Fél órával szubkután injekció után kell majd egy étkezés. Mintegy közelítő összetétele a reggeli (vagy ebéd) Az inzulin beadása után a korábban tárgyalt. Csak azt tudom hozzátenni, hogy ha lehetővé teszik a pénzügyi lehetőségek, majd adjuk hozzá, hogy az élelmiszer-bevitel 15-20 gramm aminosav (beszélünk a hagyományos zárt aminosavakat. Az aminosavak BCAA erre a célra alkalmas kicsi). Aminosavak igényel gyakorlatilag nem emésztést a tápcsatornában, és emiatt lesz irányítva azonnal helyreállítása és az épület az izomszövet. Ha 4 egység nem okoz Önnek súlyos hipoglikémia zökkenőmentesen Grow dózis (2-3 db. Naponta), amíg a hipoglikémia nem fejezhető. Ne feledje, hogy a hipoglikémia nem teljesen rögzíthető. Fontos azt is megjegyezni, hogy az időszak a „gyors” inzulin tart, akár 6 órán keresztül. Nem tervezi ebben az időben, nem gyakorolja, különösen a magas intenzitású. Bármilyen hatáskör gyakorlása a karakter, ami megnövelt fogyasztása glikogén a test glükóz felhasználását, valamint a nagy, ill. A következmények gyakorlatot inzulininjekciókat alapon lehet kiszámíthatatlan - akut hipoglikémia neuropsychic a hipoglikémiás sokk és a halál.

2. Eljárás poslezagruzochnoy "viccelődik". Ez a módszer célja azoknak, akik nem szeretik, és nem akar kockáztatni. Inzulin beadására ebben az eljárásban történik közvetlenül étkezés után, amely hozzájárul a felszívódását. Ebben az esetben az inzulin adag lényegesen alacsonyabb, mint a módszer a „loading” és 5-10 egység. Azt is felhívni a figyelmet arra a tényre, hogy ha ezt a módszert a hipoglikémia tünetei gyakorlatilag hiányzik, és ennek következtében növeli a szintet a növekedési hormon a szervezetben nem fordul elő.

3. Az eljárás az edzés előtti „vicceket”. Annak ellenére, hogy az alacsony dózisú inzulint, ez a módszer joggal tekinthető a legszélsőségesebb. Ennek lényege a következő: kb 2 óra edzés előtt sportoló „kitölti” a nagy mennyiségű étel (ha vannak emésztési problémák, a tabletta „Festalum” vagy „Holenzima” elfogyasztása után nem lesz felesleges). Egy órával az edzés előtt, hogy inzulint. A gyógyszer adagját nem haladhatja meg a 5-6 darabot, bár vannak kivételek. Mindenesetre, akkor kell, hogy készítsen valami édes: egy pár darab kockacukrot, egy csokit vagy egy üveg édes levet. Hívei ezt a módszert azzal érvelnek, hogy elérjék a fenomenális szivattyú akkor is, ha végez gyakorlatokat a teljesítmény stílus (4-6 ismétlés). Azt is mondhatjuk, hogy a szivattyú által erejét meghaladja a szivattyú a háttérben, hogy ilyen gyógyszerek, mint Anadrol és a tesztoszteron enanthate. Nem tudom, hogy magadnak, ez a módszer nem próbálja meg, túl, ő hasonlít egy kötélen járás háló nélkül.

4. használati módszere szinergetikus készítmények. Amint a fentiekben említettük, az inzulin hatását potencírozza számos farmakológiai szerek. Amellett, hogy az androgén és anabolikus szteroidok, ezek a gyógyszerek közé tartoznak: a) a nikotinsav (PP-vitamin), b) Növényi adaptogéneknek: Rhodiola rosea, Eleutherococcus senticosus, Aralia mandzsúriai, c) az alfa-liponsav, d) króm-pikolinát.

Ami az utóbbi anyag szeretnék megjegyezni, hogy elméletileg, hogy mutat szinergizmusban inzulin és serkenti az endogén inzulin. A gyakorlatban semmilyen hatása nem volt megfigyelhető. Talán, hogy a hatás eléréséhez szükséges megadózisokban táplálékkiegészítők? Azok, akik szeretnének kísérletezni, azt fogja mondani: egyszerre króm fölösleg az étrend -, hogy „nem jó”. A nagy dózisban, a króm erősen toxikus.

A módszer lényege abban áll, hogy a napi inzulin injekciókkal oly módon, hogy a keresete tetőzött csúcs hatása szinergikus alkalmazott gyógyszer. Az alkalmazott inzulin ez a módszer attól függ a választás, de ez túl nagy ne legyen - emlékszik a gyorsított kiépítése a zsírszövet a háttérben a „túlzott” ínzulinadagot.

Azok számára, akik nem akarnak felhasználni az inzulint (vagy nem tudja megvenni), van egy nagyszerű alternatívája az inzulin injekciót - gyógyszerek, amelyek serkentik a hasnyálmirigyet aktivitást.