Specialized ügyészek

1 bekezdés st. 11. A szövetségi törvény „A Ügyészség” kimondja, hogy az ügyészség rendszer áll „katonai és egyéb speciális ügyészség”, egyenértékű a hatáskörök az ügyész az RF tárgyak. Ennek alapján azt lehet mondani, hogy a büntetőeljárási rendszer alrendszere speciális ügyészek. Speciális Ügyészség egyik lényeges eleme a büntetőeljárási rendszer.

Között a speciális ügyész középpontjában a törvény adott a katonai ügyészségen. Hagyományosan, más típusú speciális ügyészek tárgyalja a tudományos és oktatási irodalom csak töredékek. A törvény nem adott listát róluk, az eljárás a szervezetük és tevékenységek szabályozása a szabályzatok, elsősorban a megrendelések a legfőbb ügyész. Kellően részletes beszámolót a szakosított ügyészségi hivatalok megtalálhatók a könyv „A bűnüldöző hatóságok”, ed. VP Bozhyev és tankönyv ed. AY Sukharev [1].

Összetételét és hatáskörét a katonai ügyészségen szakasza határozza VI szövetségi törvény „A Ügyészség”. A katonai ügyészség rendszer a vezető Katonai Ügyészség, a katonai ügyészségen katonai körzetek, flották, a stratégiai rakéta erők, Moscow City Katonai Ügyészség és más katonai ügyészek egyenlővé az ügyészségi hivatalok az RF tárgyak, katonai ügyészség, kombinált egységek helyőrségek és más katonai ügyészek egyenlővé procuratorates városok és kerületek (1.o. 46. cikk).

A katonai ügyészség, függetlenül attól, hogy helye az ügyészek a különböző részek, hatáskörüket függetlenül a parancsot, testületek katonai közigazgatás. Amellett, hogy az általános katonai hatáskörét ügyvédek és különleges képességei kimerítő lista van beállítva, hogy azt állítják, 2 Art.47:

részt vesznek a lapok, katonai tanácsokat, hivatalos testületek üléseiről katonai közigazgatás;

kijelöl egy nem minisztériumi ellenőrzések és vizsgálatok, amelynek költségeit megtéríti érdekében az ügyész a katonai hatóságok, amelyek lényege a juttatás ellenőrizhető katonai egységek és intézmények;

bemutatását követően névjegy szabadon be területére és a helyiségek katonai egységek, vállalkozások, intézmények, szervezetek és személyzet módtól függetlenül meg őket, hogy van, hogy a dokumentumok és anyagok;

hogy ellenőrizze a fogva tartás jogszerűségének fegyencek, katonák letartóztatták és fogva a fogdában, fegyelmi egységek és más fogvatartási helyeken, azonnal engedje illegálisan fogva tartott személyek vannak;

megkövetelik védelmének, karbantartási és kísérő személyek katonai és a helyőrségi guardhouses és más helyeken a fogva tartás és a fogvatartottak, illetve a katonai egységek, katonai parancsnoka az őr a konvoj belső csapatok a magyar Belügyminisztérium szervei és hivatalai Magyarország belügyeibe.

Elosztásának rendszere speciális ügyész ügyészek bizonyult, mindenekelőtt az, hogy biztosítani kell a jogállamiság területeken a közélet, amelyek stratégiailag fontos az egészséges fejlődés és léte az állam. Az ügyészség egyik alapvető eleme az állam, összekapcsolása az állami rendszerek, a test, amely nélkül nem tud megfelelően működni, és a „jelenlét” annak kiválasztott területeken a közélet és a tevékenységek hozzá kell járulnia a jogszerűségét a végrehajtás pontosan hol van a legnagyobb szükség. Ennek célja, hogy a következő típusú speciális ügyészi hivatalok:

- Ügyészség a törvények betartását a büntetőjogi rendszer intézményekben;

A működéséhez speciális ügyészek az egyik legjobb formája a végrehajtási terület objektum elve a szervezet az ügyészi szervek a konkrét területeken jogviszonyokra. Segítségükkel a legjobb módja annak, hogy a legitimitását a probléma megoldódott, hogy a területi ügyészségi hivatalok nem lehet megfelelően kezelni.

Rendkívül kedvezőtlen ökológiai helyzet az országban, jelentős frissítés a környezetvédelmi jogszabályok, a fejlesztés számos állami, szövetségi, regionális és interregionális környezetvédelmi programok szükségessé teszi, hogy javítsa minden területén környezetvédelmi tevékenységek az ügyészség, a területi és a szakosodott ügyészek.

Speciális környezeti ügyészek ott és akkor, ahol és amikor csak a területi ügyészség képtelen objektív okokból, annak érdekében, hogy az összes funkciót rendelt az ügyészség a területen az ökológia teljes egészében. Létrehozható és működtethető a környezeti ügyészség jogok regionális (Voljskaya környezetvédelmi ügyészség és mások.). Az alanyok a Szövetség létrehozta a környezetvédelmi ügyészség jogairól szóló kerületi ügyészség.

Az objektumok listája megfigyelés alatt Volga környezeti ügyészség, meghatározva a Volga környezetvédelmi ügyész egyetértésével az ügyész a köztársasági és a régiókban. A szerkezet a Volga környezetvédelmi ügyészség eljárva jogairól szóló regionális, áll 15 közötti kerületi ügyészi hivatal, amely felügyeli a törvények végrehajtását az egész Volga-medencében. Azok a szervezetek, a Volga környezetvédelmi ügyészség vizsgálatot lefolytató elkövetett bűncselekmények a létesítmények rendelt joghatóságuk.

Speciális Ügyészség felügyelik az a jogszabályok a büntetőjogi szankciók végrehajtása érdekében létre befolyást szerezni az állam a törvény a büntetőjogi szankciók végrehajtása formájában szabadságelvonás és más kényszerítő intézkedések, a bíróság által kijelölt. Ezek ügyészek jogairól szóló törvény a kerületi ügyészség ügyészek benyújtása Az érintett személyek a Szövetség.

A gyűjtemény szervek Közlekedési Ügyészség élén a menedzsment, hogy felügyelje a törvények végrehajtását a közlekedési és vámügynökségek az Orosz Föderáció Legfőbb Ügyészség. A szett tartalmazza a közlekedési ügyészség jogairól szóló regionális és körzeti ügyészi hivatal. Ezek kapcsán szervezett a szervezeti felépítését, irányítását a vasúti és más közlekedési rendszerek.

A közlekedés ügyészek betartásának ellenőrzése a törvények a Hírközlési Minisztérium Oroszország, Közlekedési Minisztérium a Magyar (kivéve a kérdéseket Automobile és a Road Service), a Federal Aviation Service, a Szövetségi folyó Fleet és azok állami tulajdonban lévő vállalatok, szervezetek, intézmények, és az Állami Vámügyi bizottság.

Szállítás ügyészek gyakorolják hatáskörüket érvényesüléséhez közlekedésbiztonsági törvények, a jogok és szabadságok az ember és polgár minden vállalkozások, intézmények és szervezetek a vasúti, légi, tengeri és folyami közlekedés, függetlenül azok tulajdoni formától és a tanszéki hovatartozás. Joghatóságát a közlekedési ügyészi hivatal kapcsolatos vizsgálatokra elkövetett bűncselekmények, hozzárendelve a nyomozati hatásköre az ügyészség elkövetett közvetlenül az érintett közlekedési létesítmények, valamint bűncselekmények a szolgáltató, elkötelezett alkalmazottak említett minisztériumok és ügynökségek, beleértve az alkalmazottak bűnüldöző szervek közlekedés.

Az ügyészség CATF egy speciális ügyészség, zárt közigazgatási-területi képződmények, különösen az érzékeny területek és a különleges katonai egységek a törvények végrehajtását, egyéb funkció az ügyészség. A szerkezet a védelmi ipar fogva általános szövetségi jellegét nem felel meg a közigazgatási-területi felosztását az országban, ami szükségessé teszi a létrehozása és működése a speciális ügyész. Ipari infrastruktúra és a szolgáltatás a katonai egységek gyakran területén található több alanyai a szövetség. Ami a védelemhez összetett struktúra szervezett FSB és a rendőrségi, az ügyészség felügyelete alatt. A szervező az ügyészek, a legérzékenyebb területek az CATF is figyelembe kell venni, hogy az irányítást a védelmi komplex és kiszolgáló FSB szerkezetek, a rendőrség, a katonai egységek az elven alapul, amely nem esik egybe azzal az elvvel, közigazgatási-területi felosztása. CATF ügyész felügyelete végrehajtásának jogszabályok az említett hatóságok által, függ a megfelelő ügyész a Szövetség, amelynek a területén van telepítve.

Speciális Ügyészség fogja vizsgálni minden olyan bűncselekmény, a kritikus és rendkívül érzékeny területek, és azon túl, ha azok közvetlenül kapcsolódnak a tevékenységek ezen objektumok, valamint a bűncselekmények által elkövetett katonai építők és szolgálatot katonai egységek rendelt ezeket a tárgyakat. [4]

40. A rendszer vámhatóság. A funkciók a vámhatóság.