Labor szerződés és munkaszerződés - mi a különbség

A helyes választás a szerződés formája nem csak attól függ a kapcsolat a munkáltató által a munkavállaló, hanem a munkáltató és az adóhivatal.

Gyakran az ellenőrző szervek elismert érvényes munkaszerződések. Szerintük, polgári jogi szerződés kizárólag csökkentésére adófizetés, biztosítási díjak és így tovább. D.

Tény, hogy a munkaerő és a polgári szerződés közel szerint az elvégzett munkát. De nem mindenki érti a különbséget a két dokumentum között. És annak érdekében, hogy ne legyen összetéveszthető a választás a megállapodás, akkor egyértelműen meg kell érteni a különbséget közöttük.

Mit jelent a munkaszerződés?

A munkaszerződés - önkéntes megállapodás a munkáltató és a munkavállaló, amelyen keresztül az egyik fél vállalja, hogy a második oldalon a munka, méltó munkakörülményeket, a fizetések és így tovább ..

A munkavállaló köteles a feladataik ellátásához és engedelmeskedni a belső szabályozások a vállalkozás.

Az ilyen megállapodások írásban kell, és néhány esetben. Minden példányt kell mindkét fél által aláírt.

Ezen kívül fontos, hogy tudja, hogy még a szóbeli megállapodás jogszerű lehet. De ez csak akkor lehetséges, ha ez kerül ki 3 napon belül a munkavállaló kezdett feladataik ellátásához.

 • Neve alkalmazott;
 • A munkáltató neve;
 • információk az azonosító iratok;
 • munkavégzés helye;
 • Leírás kilépési munka;
 • bérfeltételek;
 • munkakörülményeket;
 • kompenzáció a káros munkát;
 • leírása az aktivitás természetét;
 • megkezdésének időpontja a munka.

Amellett, hogy az alapvető munkafeltételek, a szerződés tartalmazhat különböző releváns adatokat - mint például a nem nyilvánosságra hozatala üzleti titok, próbaidő vagy kiegészítő biztosítást a munkavállaló számára.

Egy alkalmas formája a szerződés szükségszerűen jóvá kell hagynia a rendező.

Példák munkaszerződések:

Mi egy megállapodás?

Fél, hogy egy megállapodás, amely meghatározza a szükséges berendezéseket saját belátása szerint. Kivétel - az esetek cikk értelmében. 421 a Ptk. Egy ilyen elrendezés gyakran használják bizonyos feladatok végrehajtását, feladatokat és biztosítja a különböző szolgáltatások térítés ellenében.

Feltételei szerint a polgári szerződés munkavállaló nem hivatkozhat a munkaszüneti vagy betegszabadság.

Azt is, hogy nem fizet egy egyszerű, és a munkáltató nem köteles folyamatosan biztosítsa annak munkáját.

Ha a bíróság megállapítja azokat a tényezőket, amelyek bizonyítják, hogy a polgári szerződés szabályozza a munkaügyi kapcsolatok, a munkajog vonatkozik rájuk.

Más szóval, a munkavállaló hivatkozhat bizonyos kompenzáció.

Egy példa a munkaszerződés:

Labor szerződés és munkaszerződés - mi a különbség
Mit tartalmaz a további feltételek a munkaszerződés. Ismerje meg ezt a cikket.

Mi a különbség?

A különbség a munkaszerződés és a munkaerő-megállapodás igen jelentős. És ez a különbség szinte mindig kapcsolódnak a jogok a munkavállaló.

Ezt sokan használják a munkáltatók, akik szeretnék csökkenteni a garanciákat és jogokat munkavállalóik, és csökkenti a hulladékot. Ezért biztos, hogy megtudja, milyen típusú munkaviszony aláírása előtt a dokumentumot.

Gyakran, amikor egy személy egy állásra hez kötni munkaszerződést.

Motiválja ezt a döntést különböző módokon - próbaidőszak a szervezettség hiánya az emberi erőforrás osztály vagy az a tény, hogy mind a személyzet volt pontosan ez a fajta szerződést.

És ha nem is mindenki tudja, hogy a különbség a két dokumentum között, a többség egyszerűen nem figyel, hogy írja alá a papírokat, remélve, hogy a jó fizetés, de hiába, mert a polgári szerződés nem garantálja, illetve kifizetési az egész az ígért bér vagy a jogszerűtlen elbocsátás vagy kötelező kifizetéseket az állítólagos kár.

Különbségek a munkaszerződés és a polgári szerződés:

 • a felek a munkaszerződésben a vásárló és az előadó, míg a munkaszerződés - ez csak a munkavállaló és a munkaadó;
 • értéket a munkaerő-megállapodás a végeredmény, és a munkaerő - munkaerő-kötelezettségek és a belső szabályozásoknak való megfelelés;
 • fizetés az első esetben fordul elő egy bizonyos mennyiségű munkát, míg a munkaszerződés rendelkezik egy konkrét fizetést havonta többször;
 • munkaszerződés határozza meg a módot a munka és a pihenés, ami a munkavállaló köteles betartani;
 • polgári szerződés általában egy meghatározott időszakra;
 • Munkajog megfelelő garanciát nyújt, míg a polgári szerződés, akkor nem lehet adni, és azok betartását meglehetősen kétséges.

Például a munkáltatónak nincs joga átvenni a munkát a titkár, és kössenek vele rendes polgári szerződést.

Különösen fontos, hogy a miniszter rá a belső munkaügyi szabályok, engedelmeskedik az utasításainak felügyelő, és az ő munkája nem nevezhető egységes.

A bíróság a munkaügyi megállapodás gyorsan vált elismert munkaszerződés.

A munkáltatónak joga van, hogy a munka a polgári jogi szerződés korlátlan alkalmazottak száma, miközben a munkaszerződések korlátozott személyzeti szervezet.

Szintén ő megtagadhatja kötni munkaszerződést minden jelölt, és így nem kell magyarázni, hogy miért. De ahhoz, hogy megtagadja a felperes a következtetést a munkaszerződése, a munkáltató köteles megalapozottan (Art. 64 LC RF).

Tovább árnyalat, ami nem tud mindent - ez a feladata és a költség a gyenge teljesítmény.

Az a munkavállaló, aki a kötött munkaszerződés rejthet fegyelmi felelősség vagy fizet a munkáltató bírság nem haladja meg a jövedelem az elmúlt hónapban.

Labor szerződés és munkaszerződés - mi a különbség
Milyen a számozás az munkaszerződések. Ismerje meg ezt a cikket.

Hozzon létre egy munkaszerződést a fogyatékos ember? Lásd itt.

Abban az esetben, egy polgári szerződés, a munkavállaló köteles megtéríteni a kárt nem csak finom, hanem, ha kell, a fizetés teljesen.

Kötött munkaszerződés, a munkavállaló nem számíthat:

 • pénzügyi támogatást;
 • kompenzáció;
 • fizetett egészségügyi ellátás;
 • előnyöket a terhesség és a gyermekgondozás;
 • vonal hozzájárulás teljesítését az öregségi nyugdíj.

Töltse le a Mt. Magyarország, és megismerjék annak rendelkezéseit itt lehet:

Mi fenyegeti a munkáltató a rossz választás a dokumentum formáját?

Fontos megérteni, hogy a munkajogi védelmet a munkavállalók érdekeit.

Emellett esetben újraminősítése a szerződést egy másik annak minden következményével együtt a bírói gyakorlat elég.

De néhány gátlástalan munkáltatók továbbra is próbálják rendezni a rendszeres foglalkoztatás segítségével egy polgári szerződés. Tény, hogy nagyon kockázatos, mert ebben az esetben nagyon könnyű bizonyítani a karaktert.

Ez súlyosan sérti a munkajog hordozza a bírság $ 30.000. Rubelt (jogi személy) és a 1000. Rubles (tisztviselők).

A munkáltatók gyakran megkövetelik, hogy visszaállítja a munkavállalók jogait, például fizetni üdülési hozzájárulás, vagy akár vissza ugyanabban a helyzetben.

Ehhez meg kell kötni a munkaszerződés és a dátum kerül be a napot, hogy hatályba lépett a munkaszerződés.

Belépve a munkaviszony és a munkavállaló és a munkáltató azonnal típusának meghatározásához megállapodást. Ez lehet akár a munkaerő, vagy a polgári jog, és ezért különböznek egymástól, és szabályozzák a különböző munkahelyek.

Felhívjuk figyelmét, hogy az a személy, aki arra a következtetésre jutott a munkáltatójával a polgári szerződés ténylegesen ellátja mindazokat a feladatokat, amelyek hatálya alá tartozó munkavállalókkal a munkaszerződés, joga van minden garanciát és előmozdítása a Munka Törvénykönyve.

Tehát azt a jogot, hogy kihívást jelent a megállapodást a bíróság előtt.