Különösen a televízió, mint a tömeg információs csatorna - studopediya

A tömegkommunikációs - adatátviteli folyamat technikai eszközökkel, hogy nagy létszámú, szétszórt közönséget.

A definíció szerint Magyarország „On Mass Media” a törvény, a tömeges információ - ez korlátlan a nagyközönség nyomtatott, audio-, audiovizuális és egyéb kommunikációs anyagok.

Televízió - olyan eszközök átvitelére mozgókép és hang a távolból.

Ma, a televízió a legnépszerűbb média kilátás. Az átlagember nem minden nap, újságot olvasott, vagy rádióhallgatás, tévénézés, de minden nap. Egy ilyen monopólium televízió a következő okok miatt.

Először is, érzékenységet. A mai információs társadalomban nagyon fontos, hogy a legújabb intelligencia. Az esemény, ami ma történt, azt mutatják, ma a híreket. Erről a hatékonyság nem mondható abban az esetben a nyomtatott média. Természetesen beszélhetünk az internet sebességét, de mindenekelőtt az internet nem minden, másrészt az internetes keresés igényel némi erőfeszítést, és a televízió nem elég ahhoz, hogy kapcsolja be egy adott időpontban.

Másodszor, a hatás egyértelmű. A néző a benyomása támad, hogy ő látja a saját szemével maga az esemény, és ennek megfelelően ez a helyzet, és ahogy azt a tévében. Elvégre, ha mi valami benne, azt mondják, „ez nyilvánvaló”, bízunk szemünk több, mint más érzékeit. Ezt a jelenséget írja le W. Lippmann: „a jelenség a fényképezés”: „fényképeket” Úgy tűnik, hogy nekünk több igazi, mert úgy gondoljuk, hogy jut el hozzánk, ezzel elkerülve minden emberi közvetítés. "

Negyedszer, az a benyomás neangazhirovannosti televíziós újságírók. Ha egy televíziós műsor megbeszélése gond, biztos, hogy megvitassák a problémát a szétválás a hadviselő felek annak érdekében, hogy megteremtse a hatása a semlegesség televíziós újságírók. News is a „tisztán tájékoztató program”.

Ötödször, a „menekülés a valóságtól”. Televízió lehet mozgatni egy személy a világ bármely pontján, a „hatását, beleértve” egy esemény, ez ad egy személy, a tapasztalat az érzelmek, amelyek megfosztották a mindennapi életben.

Televízió képes fedezni a legszélesebb rétegeit, még azok is, amelyek kívül esnek a befolyása a többi média. Televízió szabadon jön minden otthonban, egy személy csatlakozhat az adás, anélkül, hogy elhagyná otthonát. Ez lehetővé teszi, hogy különböző funkciókat. Tudós, Alexander Knyazev osztja őket a következő:

Különös figyelmet szükséges ékezetes fellebbezést televíziós információk a rendellenes események: a fegyveres konfliktusok, katasztrófák, természeti katasztrófák, stb Lehetőség van megmagyarázni ezt a jelenséget a törekvés a szenzációhajhászás érdekében, hogy fokozza a néző érdeklődését, emelje fel a minősítés, és ezért a nyereségesség műsorszolgáltató társaságok. Azonban felismerve ezt a tényezőt, meg kell jegyezni, és így tovább. Minden rendszer - technikai eszközt egy biológiai organizmus és az emberi társadalom, fontos információkat eltérések a norma. A gép tájékoztatja a befogadás megfelelő jelző, egy élő organizmus - fájdalom. Arra törekszik, hogy az tükrözze deviáns jelenségek a társadalom életében lehet tekinteni, mint egy „jelző”, „fájdalomérzet” a társadalom. Ez a tájékoztató funkció és működteti a televíziós hírközlési. Ez egy világméretű gyakorlat, amely megakadályozza a hamisítást propaganda információkat. A másik dolog -, hogy megtalálják a szükséges gombot körülbelül katasztrófák és háborúk üzeneteket. Globális szabvány, bevált évtizedek alatt: sajtóközlemény, annak ellenére, hogy rengeteg rossz hír, nem kell elhagyni a közönség hangulatát a depresszió és a reménytelenség. Minden jó mértékkel.

Azonnali lefedettség ilyen események, amelyek természetesen nem ismert előre, három feltétel szükséges: a szakmai személyzet, a műszaki berendezések, a műsorszolgáltató és a magas szintű szervezettség.

Kulturális és oktatási funkciót. TV show valamilyen módon kötődik az emberi kultúra. Még hírműsorok bemutassák a közönségnek az események résztvevői vezető, kommunikációs stílus, fokú műveltség, stb Mindez befolyásolja a néző és a telepítés közvetlenül a negatív példa. Nagyobb mértékben vezető programok által érzékelt hivatkozással. Ez a tény, mellesleg volt és marad ok az aggodalomra televíziós kritikusok, mint a megjelenése különböző szinteken a tv-csatornák adott okot, viszont a rengeteg műveletlen és nem elég illetékes vezetők.

Szervezeti funkció. Meg kell különböztetni a menedzsment, ahol megalakult a vélemények és cselekvésre ösztönzés származik a kormány és más közigazgatási struktúrákat. Ezzel szemben a hatása a televíziós magát néha válik a kezdeményezője egy bizonyos társadalmi események megszervezése minden olyan együttes fellépés a tömegek.

Oktatási funkció. Ez magában foglalja a rendszeres ciklusokban módszertani anyagok segítségével az oktatásban részesülők. Képzési programokat sugároznak, általában kifejezetten az ezen a csatornán.

Rekreációs funkciót. Szabadidő (a latin ecreation -. Recovery) - pihenés, helyreállítása emberi erő fordított a munkafolyamat. Televízió sugározza a különböző szórakoztató programok, show és így tovább. D. Segíti az embereket, hogy a „menekülés” a mindennapi gondokat, pihenni, lazítani.

Televízió - a tömegtájékoztatás és a leginkább elérhető és népszerű módja a szórakozás minden szegmensében a lakosság. A televízió nem csak azokra a lehető legszélesebb közönséget, hanem a megbízhatósági szinten megelőzve a többi média. Azt is mondhatjuk, hogy a modern ember nem gondol már létezik televízió nélkül. Az átlagos adatok Vengriyane tévézni naponta 3,5 órát átlagosan újságok olvasása közben, hallgatja a rádiót, menjen a moziba, vagy színházba sokkal kevésbé. Jelenleg televízió behatolt minden területén az emberi társadalomban. Ez hatással lehet a társadalom egészére, minden kivétel nélkül. Ebben rejlik a fő jellemzője.