Kockázati tényezők az emberi egészségre - studopediya

Kockázati tényezők - tényezők, amelyek nem a közvetlen oka egy adott betegség, de ez növeli a valószínűségét annak előfordulása. Általában három csoport van a kockázati tényezők.

Kbiologicheskim kockázati tényezők közé tartozik a genetikai és szerzett egyedfejlődés jellemzői az emberi szervezetben. Ismeretes, hogy bizonyos betegségek sokkal gyakoribbak az egyes nemzeti és etnikai csoportokban. Van egy genetikai hajlam, hogy a betegség a magas vérnyomás és a peptikus fekély betegség, cukorbetegség, és így tovább. D. A eredetét és természetesen számos betegség, többek között a cukorbetegség, szívkoszorúér-betegség, egy fő kockázati tényező az elhízás. A létezése a szervezetben léziók krónikus fertőzés (például krónikus mandulagyulladás) hozzájárulhat a betegség reuma.

Kockázati tényezők fontosak lehetnek bizonyos személyek (például genetikai jellemzői organizmus) vagy több egyén különböző fajok (például, ionizáló sugárzás). A legtöbb hátrányosan becsült kumulatív hatást gyakorol a test számos kockázati tényezők, mint például a szimultán jelenléte kockázati tényezők, mint például az elhízás, a fizikai inaktivitás, a dohányzás, csökkent szénhidrát-anyagcsere, növeli a szívkoszorúér-betegség.

A megelőzés a kezdet és a betegség előrehaladásának nagy figyelmet fordítunk a megszüntetése az egyéni jellegét a kockázati tényezők (a káros szokások, a testnevelés, a megszüntetése a fertőzési gócok a szervezetben, és a többiek.), Valamint a megszüntetése a kockázati tényezőket a lakosság. Ahhoz, hogy ezt a célt, különösen környezetvédelmi intézkedések, vízforrások, a talaj egészségügyi védelmét, egészségügyi védelem területének eltávolítása profvrednostey, megfelel a biztonsági és mások.

Kérdések az önuralmat