A jelentés egy mese

MESE. egyik folklór műfajok: eposz, többnyire prózájának az állatokról, vagy mágikus, kaland vagy háztartási jellegű. Abban különbözik a többi típusú művészi epikus és a mítosz az a tény, hogy mind a mesélő és hallgatók értsék azt elsősorban a fikció, egy fantasy játék, A mese általában happy end. A legjobb gyűjteménye mesék (arab - „A Ezeregyéjszaka”, az indiai - „Panchatantra”, a német - összeszerelt testvérek B. és J. Grimm, magyar - AN Afanasyev), valamint a klasszikus irodalmi mesék HK Andersen, V. Hauf, Charles Perrault szerepel a kincstár a világ kultúrájának.

Modern Encyclopedic szótár

MESE. mese, akkor. 1. Az elbeszélő munkák folklór fiktív eseményeket. Magyar népmesék. Arab mesék. Mesék az állatokról. Kiváló mesék. Azt fogja mondani nekem meséket. Lermontov. Nem igaz történet és a mese keretében. Közmondás. Tale - szeres, a dal - egy igaz történet. Közmondás. || Az irodalmi mű az azonos jellegű. A Mese a halászok és a halak Puskin. Andersen-mesék. || Perrin. Valami fantasztikus, vonzó. Nem az élet, hanem egy mese. 2. Ez nem igaz, hazugság, fikció, ami senki sem hisz (köznyelvi.). - Milyen

TALE 1, s, f. 1. elbeszélés, általában az emberek költői munkája kitalált személyek és események, a elsősorban. A mágia, fantázia erők. Magyar népmesék. Puskin mesék. 2. A fikció, hazugság (köznyelvi.). Régi feleségek mesék (üres szóbeszéd, pletyka, előre borotvált.). 3. mese. Ugyanaz, mint egy csoda (3 VAL.) (Colloquial.). A ruha kiderült - a. * Nem vskazke mondják, nem tollal leírni - a népi irodalom, akik mit Mr. nagyon jó, szép. II umensh. mese, s, f. (A 1 számjegy.). Függelék II. tündér, -edik, -edik (k 1 számjegy.). S. műfaj. Tündérmese karakterek.

Értelmező szótár a magyar nyelv SI Ozhegov

TALE 2, s, f. Az érintett személyek jegyzékét a oblozhiniyu poll adót. Revision listák (sostavlyavshiesya vizsgálat alatt).

Értelmező szótár a magyar nyelv SI Ozhegov