Vezetés és energiagazdálkodás - studopediya

A legértékesebb vezetője egy ilyen szervezet, amely szintén az informális vezető és hatékonyan tudják kezelni a beosztottak. Ez hatással van a többi, úgyhogy azok a munkát bízott a szervezet.

Impact definiáljuk viselkedés az egyén, amely megváltoztatja a viselkedését, hozzáállását, érzések egy másik személy. A konkrét eszköz, amellyel egy személy hatással lehet egy másik, sokszínű és azt kérik, és az elbocsátás veszélye, és a fegyver, amelynek célja a mellkasában. Egy személy is befolyásolja a többi, és segítségével egyszerű ötletek. Ennek egyik példája a kommunista ötlet.

Menedzserek hatással kell lennie oly módon, hogy könnyű megjósolni, és ez nem könnyű elfogadni ezt az ötletet, és a cselekvés - a munka megvalósításához szükséges szervezeti célok. Annak érdekében, hogy a vezetés és befolyás tényleges vezető kell kialakítani és alkalmazni a hatalom.

Power - az a képesség, hogy befolyásolja a mások viselkedését. Amellett, hogy a formális hatásköre a fejét a hatóság van szükség, hiszen ez mindig attól függ, hogy az emberek, akik nincsenek alárendelve a fej, például, hogy az alkalmazottak egyéb szervek és egyéb szervezetek, az ügyfelek. Ezen túlmenően, a dolgozók többsége a modern szervezetekben nem teljesen felelnek meg a megrendelést, mert adni a főnök.

Annak érdekében, hogy a hatékony működéséhez a szervezet kell, hogy legyen megfelelő hatalomgyakorlás. Ha a kezelő nem képes befolyásolni azokat, akiket függ a hatékonysága a működés, akkor nem lesz képes hatékonyan kezelni a szervezet.

Az erőviszonyok. Befolyása és ereje egyaránt függ az egyén, amely érinti, valamint a helyzetet, és képes-e a fejét. Ezért a valódi abszolút hatalom nem létezik, mivel senki sem befolyásolhatja minden ember minden helyzetben. A szervezet, például teljesítmény csak részben határozza meg a hierarchiában. Mekkora teljesítményt vesz ez vagy az a személy, egy adott helyzetben, nem határozza meg a szintje a formális felhatalmazást, és milyen mértékben a függőség egy másik személy. A nagyobb támaszkodás egy másik személy, annál nagyobb a hatalma a személy.

Azonban bármely szervezet alárendelt hatalmuk van az uralkodók. A menedzser tisztában kell lenniük azzal, hogy mivel az alárendelt egységek is jogosult használni őket egyoldalúan jogkörének teljes vezethet beosztottak megfelelő reakció.

Minden hatékony vezető kell fenntartani ésszerű erőviszonyok, elegendő ahhoz, hogy az a szervezet céljai, de nem okozott az alárendelt értelemben a tiltakozás és lázadás. Továbbá szolga feje fölött teljesítmény lehet társa-vezetők, fej titkár, mivel a szükséges információs források rá.

1) teljesítmény alapján a kényszer, a meggyőződés indokolja, hogy a vezető képes megbüntetni alárendelt;

2) erő, amely alapján a díjazás alapja az a meggyőződés előadó milyen hatások igényeinek kielégítésére az előadó;

3) Szakértői teljesítmény alapja az a meggyőződés, hogy befolyásolja a szakértelemmel, amely igény kielégítésére;

4) referencia teljesítmény - a példák erejét alapul jellemzői vonzerejét érinti annyira, hogy azt szeretné, hogy kövessék a példáját;

5) a jogi rendszer alapja az a meggyőződés, előadóművész milyen hatásokkal van a jogot, hogy a megrendelések, és a feladata az ügyvezető -, hogy engedelmeskedjenek:

Módszerek kényszert, általában kíséri a hatóságok minden olyan esetben, amikor az ember tényleg szüksége van valamire, és az is biztos, hogy a másik személy képes elvenni tőle. Sokan tapasztalják, akut szorongásos mint az a tény, hogy elveszíthetik védelme, a szerelem vagy a tekintetben. Ezért, még olyan helyzetekben, amikor az erőszak jelen van, a félelem egy gyakori ok, amiért az emberek hagyják magukat befolyásolni. A félelem bizonyos körülmények között, hogy könnyebben és hatékonyabban használja néhány vezetők: még egy csipetnyi elbocsátás tagadása bármely hatóság vagy lefokozás általában eredményez azonnali eredményeket.

Befolyásolja a félelem maga hátrányai, amelyek kapcsolódnak a tény, hogy ez ad okot, hogy az elégedetlenség. Ez hosszú távon csökkenéséhez vezet a hatékonyság, vezethet összeomlott a szervezet. Arra kényszerítve a félelem-alapú, esetleg átmeneti benyújtását alárendelt, de ez ad okot, hogy a merevség, a félelem, a hajlam és a települések.

Az egyik legrégibb és leghatékonyabb módon befolyásolni mások teljesítmény alapján díjazás. Szerint a motivációs előadó várakozások elmélet az, hogy van egy nagy valószínűsége, hogy közvetlen vagy közvetett díj, amely kielégíti az igényt, és hogy képes tenni valamit, hogy előírja, hogy a fejét.

Képzeletbeli előadóművész megfelelőségét erőfeszítés és jutalom - a fő előnye az ilyen teljesítmény. Hátránya, hogy a kormány, amely a kártérítés lehet eredményes, ha a fej pontosan meghatározni, hogy mi van a szemében a művész a jutalom, és képes lesz arra, hogy adjon neki jutalmat. A gyakorlatban ez nem mindig lehetséges, mivel a vezetők korlátozott lehetőségek jutalmazzák, ráadásul gyakran nehéz meghatározni, hogy mi fog találni a jutalom.

szakértői hatalom. befolyása a racionális hit alapja az a tény, hogy az elkövető hitték - hatásokkal rendelkezik különleges szakértelemmel fontos kérdés vagy probléma. Artist biztosra veszi a tudás értékének vezetője. Befolyásolja indokoltnak tekinthető, mivel a művész egy tudatos döntés, hogy engedelmeskedjenek, és logikus. A vezetők általában kap ilyen teljesítmény miatt nyilvánvaló eredményeket.

Egy személy is használhatja peer hatalom a szervezet, ha úgy ítéli meg, hogy az az információ, vagy ötleteket, hogy a javaslat az egyéb, segít a szervezetnek a cél elérése érdekében. Ez akkor is igaz, ha ez a személy nem tudható, hogy a hatáskörébe.

Ésszerű hit magyarázza, hogy a szakértők, hogy hatékony befolyást a szervezet, akkor is, ha nincs formális hatóságnak. Támaszkodva a szakemberek, menedzserek fogja használni a készüléket, hogy adja át a többi megoldások szakértője szervezet.

A példák erejét, és a karizma - az erő, amely azon az erős személyes adottságok és vezetői képességek. A példák erejét, a karizmatikus befolyása határozza meg a személyes hajlam, hogy a vezető, azonosítva a személyazonosságát az elkövető egy vezető, valamint annak szükségességét, hogy művész tartozás és a tisztelet. Artist azt képzeli, hogy már sok köze van a vezető, és tudat alatt várja, hogy benyújtás rávenni, hogy néznek ki, mint egy vezér, mert jóváhagyás és a tisztelet.

Akkor egyes jellemzőit karizmatikus személyiség:

1) cseréje energia - úgy tűnik, hogy ez a személy energiát sugároz, és újratölti a környező;

2) úgy néz ki, lenyűgöző - egy karizmatikus vezető nem feltétlenül szép, de vonzó;

3) függetlenségét képesség - ezek az emberek nem támaszkodnak mások

4) A megfelelő retorikai készség, képesség, hogy mondjam, a képesség, hogy kommunikálni;

5) Az a felismerés, ő személy elragadtatás nélkül arrogáns vagy önző; méltóságteljes és magabiztos viselkedése, önfegyelem és elsajátítását a helyzetet.

Teljesítmény hagyományokon alapul, vannak hátrányai okozott az a tény, hogy a hagyomány hathat hátrányára a szervezet, hogy gátolja annak fejlődését és az alkalmazkodás a környezeti változásokra.

Eljárások hatását: befolyásolják a meggyőzés, illetve részt vesz a menedzsment a szervezet.

Befolyásolja a meggyőzés alapján hatóság és példa szakértő. Az egyetlen különbség az, hogy a vállalkozó teljes mértékben megérti, mit csinál és miért. A meggyőzés a potenciális előadó tudat hozta az ötletet, hogy ezzel, ahogy akar a fej, ez megfelel az igényeiknek. Ahhoz, hogy ezt elérjük, a menedzser logikáját használhatja, érzelmek.

Hatékony meggyőzés lehetséges, ha a fej megbízható. Az érvelése során figyelembe kell venni a szellemi szintje a munkavállaló, hogy ne legyen túl nehéz, vagy éppen ellenkezőleg, túl egyszerű. A cél az, hogy a maga elé tűzött fej, összhangban kell lennie az értékrend az alkalmazottak.

A hatékony felhasználása befolyás meggyőzéssel alábbiak szerint:

1) pontosan meghatározza a művész igényeit és ezen igények kielégítésében;

2) elkezd egy beszélgetés egy gondolat, ami biztos, hogy szereti;

3) megpróbál létrehozni egy képet, ami miatt sok bizalom és egyfajta biztonságot;

4) feltenni egy kicsit több, mint amennyi valójában szükséges, hogy, majd engedményeket tenni;

5) beszél tisztelettel, összhangban az érdekeit az előadó;

6) Próbálja beszélni utolsó, hiszen az érvek hallott az utolsó, a legnagyobb hatással a hallgatók.

A fő hátránya ennek a módszernek - a lassú hatás és a bizonytalanság. Annak érdekében, hogy senkit meggyőzni semmit, tovább tart, időt és energiát, mint hogy arra megbízást, a kormányzat által támogatott alapján kényszer, a hagyomány vagy a karizma. Ezen kívül lehetőség van, a végrehajtó nem lehetett meggyőzni. Meg kell jegyezni, hogy a befolyása a meggyőzés egy egyszeri akció minden új helyzetben szükség van ismét győzni. Az előnye, hogy a meggyőzés abban a tényben rejlik, hogy az emberi munka, amely befolyásolja a legvalószínűbb, akkor nem lehet ellenőrizni, mivel próbálja többre meghatározott minimális követelményeket.

Befolyását az irányításban való részvétel sokkal több, mint a meggyőződés, hogy elismeri a részét, a hatalom és a képesség az előadó. Head irányítja erőfeszítéseket, és elősegíti a szabad információcserét. Expert Power Manager és az előadó is kombinálható egyetlen megoldás, ahol mindkettő helyes őszintén hisznek. Befolyásolja a siker, mert az emberek által inspirált magas szintű követelményeket, hajlamosak a munka nehezebb, csak a cél, melyet kiszerelt részvételüket.

Részvétel a döntéshozó világosan alapuló magas szintű szükségletek - szüksége van a teljesítmény, kompetencia, a siker és az önkifejezés. Ezért ezt a megközelítést kell használni, csak azokban az esetekben, amikor ezek a követelmények aktív motiváló.

Leggyakrabban, ha a dolgozók részt vesznek a vita a javasolt változtatások munkájukban, kevésbé ellenálló ezeket a változásokat. Ezen túlmenően, a fokozott termelékenység, csökken a fluktuáció. De azok a munkavállalók, akik nem szeretik a bizonytalanság, nem hajlandó az individualizmus és inkább szigorúan ellenőrzött helyzet, akkor a legjobb dolgozni, ellenőrzött környezetben.

Feltételek hatékony befolyást. A teljesítmény a fej elég erősnek kell lennie, hogy másokat is elérésén dolgozik a szervezet céljai.

Ezt úgy lehet elérni, hogy elvégezzük a következő feltételeket:

1) Az igény, amelynek alapján a hatás legyen aktív és erős;

2) az emberek, hogy érintettek, figyelembe kell vennie a hatása, mint a forrás az elégedettség vagy elégedetlenség bizonyos követelményeknek;

3) az a személy, amely az érintett, biztosnak kell lennie abban, hogy a végrehajtás okoz elégedettséget vagy elégedetlenséget a követelményeknek;

4) Az emberek, amelyekre hatással kell abban, hogy az ő erőfeszítéseit tud felelni az elvárásoknak a fejét.