termék fogalmát és a fogalom a márka - studopediya

A termék fogalma - ügyes változata az ötlet, kifejezve közérthető formában kell követelni.

TM Concept termék fogalmát = + név, a csomagolás, módosítás, tájékoztassa elvtárs (+ előnyei elvtárs magyarázat priemusch szigetek)

TM - a név, kifejezés, jel, szimbólum, kép, vagy ezek kombinációja prednaz azonosítani az árukat és szolgáltatásokat, és differenciálódásukhoz a versenytárs termékek és szolgáltatások.

A termék fogalma - „egy sor hasznos funkcióval rendelkezik a terméket a szempontból a fogyasztó.”

Áruk - a legfontosabb eleme a marketing mix. Köztudott, hogy a fogyasztók értéket javaslat paramétereket, mint például a termék minőségét és jellegzetes tulajdonságait, a szolgáltatás és a minőségi szolgáltatások, az áruk és az ára.

„Ez a termék - minden, ami lehet a piacon kínált, hogy megfeleljen az igényeinek és szükségleteinek.”

A formáció a piaci kínálat gyakran használják multiatributivnaya modell termék, amely öt szinten. Együttesen ezek az öt szint egy értékhierarchiát a fogyasztó számára, és az átmenet a következő szintre növekedést jelent az áru értékét a fogyasztó számára.

termék fogalmát és a fogalom a márka - studopediya

1. szint - a döntő előnyöket. Ez egy alapvető igény a vevő, amelyeknek meg kell felelniük. Például a hotel vendégei számára ez pihenés és alvás.

2. szint - az alapul szolgáló áru. Ez alapján a legfontosabb előnye. Ez azt jelenti, hogy ugyanaz a vendég a szállodában azt sugallja, hogy ez a szoba egy ágy, szekrény, íróasztal, WC és fürdőszoba.

3. szint - a kívánt terméket. Ez a készlet tulajdonságok és körülmények a felhasználó elvárja, hogy vásárlásakor kap - a minimális elvárásokat. A hotel a rendelkezésre álló tiszta ágynemű a szobában, friss törölköző, könnyű és viszonylag csendben.

4. szint - korszerű termékek. Ez az ajánlat Eladó a mértéken, amit az ügyfél elvárja, vagy meghaladja, ami ismerős neki. Például a szobában lehet egy modern TV távirányítóval, légkondicionáló, friss virágok; finom ételeket a szálloda éttermében, a minőségi szolgáltatás, stb

5. szint - potenciális árucikk. Ez minden, potenciálisan végrehajtható az árut a fogyasztó számára előnyöket. Ez a szint a potenciális terméket vállalat keres új lehetőségeket vevői elégedettség és javítsa piaci kínálatát. Például egy szállodai szobában, amely több szoba és egy teljesen felszerelt konyha, szobai egy váza gyümölcs, csokoládé, DVD-lejátszó és egy sor lemezek filmek és a zene, vagy egyéni megközelítés minden vendég, figyelmet, hogy a szokások előkészítésében, stb .D. Az ilyen nem várt előnyöket nem csupán kielégíteni a fogyasztó, hanem okozhat egy érzés az öröm, ami annak az eredménye meghaladja a normális elvárásainak.