Támadás és jogi felelőssége - studopediya

1.Ponyatie és elemei bűncselekmény

Támadás - ez a viselkedés (intézkedések) az emberek,
amely ellentétes a jogszabályi rendelkezések és károk
PR. Főbb jellemzők

1) specifikus viselkedési aktus, különösen jogszabály, amely kifejezett: akcióban - Aktívan jár magatartás sérti a jogi tiltás (lopás, visszarúgás, a vandalizmus, következtetés illegális ügylet); inaktív. azaz nem tartása pozitív megállapított kötelezettségek egyes törvényi, használati jogát vagy jogszabály

egyedi szerződés (nem az adófizetésre, jegy nélküli utazás tömegközlekedés). Lehet, hogy nem bűncselekmény a személy gondolatait, hiedelmek.

2) A bűncselekmény jogi aktus az egyéni viselkedés
(Egyéni) vagy csapat az egyének (Állami
test, szilárd és kooperatív al.). Lehet, hogy nem alanyai
cselekményként dolgok, tárgyak, valamint a vadon élő és háziasított
állatokat. De a történelem vannak olyan esetek, ahol a tantárgyak
bűncselekmény a középkorban elismerte állatok -
sertések, bikák, macskák, amelyek megítélése szerint a szabályok
jogi eljárások szankciókat és nyilvánosan
eredményezte, hogy végrehajtása;

3) a bűncselekmény - egy olyan viselkedési aktus, amely ellentétes a jogszabály. Ez sérti a jogrendet az állam által létrehozott tilalom bizonyos magatartást, dacolva a kormány. Anélkül, hogy a jogállamiság nem lehet bűncselekmény. Köztudott, mivel a nap a római jog helyzete nullum crimen, nullum poena sine lege (nincs bűncselekmény, nincs büntetés törvény nélkül)

4) a bűncselekmény - bűnös - elkövette a cselekményt (a bor - a mentális hozzáállás az ember, hogy a tettet).

5) megsértése - társadalmilag - veszélyes tevékenység (állami kockázat a kár vagy a fenyegető ilyen károk a társadalom, az egyén, az állam).

Így a bűncselekmény - jogellenes, társadalmilag veszélyes, bűnös elkövetett cselekmény, amely adta a jogi felelősséget.

Minden olyan bűncselekmény a mértéke a közveszély vannak osztva két típusa van: Bűnök és vétkek.

Fegyelmi - ezek olyan bűncselekmény, ami jellemző a kisebb mértékű állami veszély képest bűnözés és sértik a különböző oldalain jogrend jelenlegi társadalomban. Ezek közé tartozik a fegyelmi, közigazgatási és polgári bűncselekmények.

Differenciálása kötelességszegés készül attól függően, hogy a hatálya alá a társadalmi viszonyok, amelyek ártott eredményeként jogsértő magatartását.

Fegyelmi vétségek - elkövetett hivatalos kapcsolatok, valamint sérti elsősorban annak érdekében, kapcsolatok alárendeltségi a szolgáltatást. Fegyelmi sértheti a kötelező eljárás tevékenységi bizonyos embercsoportok: munkások, alkalmazottak, diákok, katonák és mások -oslablyaya dolgozó, hivatalos, katonai vagy tudományterületen.

Közigazgatási bűncselekmények - elleni bűncselekmények a közrendet a törvény által létrehozott, a kapcsolatok terén a végrehajtó és igazgatási tevékenységét az állami szervek, non-végrehajtás feladatait. Közigazgatási bűncselekmények, például sérti a tűzvédelmi előírásoknak, egészségügyi higiénia állami és magánvállalkozások, jegy nélküli utazás a tömegközlekedési eszközökön.

Civil - bűncselekményekről - elkövetett területén a vagyoni és nem vagyoni viszonyok, amelyek az emberi szellemi értéke. Civil - bűncselekményekről van kifejezve

alkalmazó szervezetek vagy személyek számára anyagi kárt, amely az alapértelmezett a szerződés szerint, az információk terjesztését hiteltelenné becsületét és méltóságát az állampolgár.

A legveszélyesebb típusú bűncselekmény is bűncselekmény. Ezek különböznek a kötelességszegés nagyfokú állami veszély és okoz komolyabb kárt az egyén, az állam, a társadalom. Crime sérti az alapjait az állam és közrend, a tulajdon, az identitás és a polgárok jogait, a harci képessége a fegyveres erők és vonja maga után a büntetőjogi szankciókat.

Corpus delicti - A rendszer elemeinek szükséges és elégséges, hogy jogosultak a bűncselekmény bűncselekmény, ezért alkalmazni kell az elkövető intézkedések jogi felelősséggel.

Összetétel bűncselekmény négy elemből áll: a tárgy, a cél oldalon, a tárgy, a szubjektív aspektusa a bűncselekmény.

Ezek az elemek szükségesek abban az értelemben, hogy jelenléte nélkül mindegyikük hatékonyan együtt elkövetett nem lehet minősíteni, mint egy bűncselekmény. Ők elég, mert nincs szükség semmilyen további jellemzőit a bűncselekmény, hogy a felelős személy a bűncselekmény.

Az objektum a bűncselekmény - e törvény által védett társadalmi viszonyok, érdekek és értékek, amely sérti az elkövető, és aki sérül. A jogi rendelkezések mindig meghatározottak tárgya a bűncselekmény -Life vagy az emberi egészség, a tulajdon, a gazdasági tevékenység, az állami biztonság, stb Így jelezve az értékeket, amelyekre irányított jogosulatlan

megsértése, a tárgy tükrözi a társadalmi károk a bűncselekmény.

Objektív oldala jellemzi a bűncselekmény, mint egy törvény, egy olyan viselkedési aktus. Ez képezi magát jogellenes cselekmény által okozott negatív hatásokat és az ok-okozati összefüggés a cselekmény és annak következményeit.

Jellemző az objektív oldala a bűncselekmény
is tartalmaz elemeket, mint például: egy eljárás, egy hely,
A bűncselekmény körülményeinek, a betegség súlyosságától

okozott kár. Készítmények bűncselekmények, és ennek megfelelően a felelősség és alkalmazott intézkedéseket függően különbözőek a jelenléte vagy hiánya törvényes cél oldalelemek.

A téma a bűncselekmény - képes személy, aki vállalja az illegális tevékenységek (tétlenség). Mint látható, a szerkezeti elem érzékeli jele bűncselekmény képes személy, aki követte el.

A különböző jogi területek a kérdést, a téma a bűncselekmények megoldott különböző módon. A téma a bűncselekmény lehet, hogy csak normális természetes személy, aki elért egy bizonyos kor. Alanyok az adó, polgári, közigazgatási szabálysértés hathat képes egyének és szervezetek.

Általános feltétel, hogy bíróság elé egyének - a józan eszét. azaz, a mentális állapot szintjének egészség, a fejlődés, amely lehetővé teszi, hogy megvalósítsa a természet tettei (tétlenség), és megismerteti velük a medve ezzel kapcsolatban jogi felelősséget. Ez hiányában ezt az elemét a cselekmény a polgár a bűncselekmények inkompetens (őrült), nem bűncselekmény. A második feltétel az elismerése egy állampolgár a bűncselekmény tárgya az ő korában.

Ezen túlmenően, a tárgyak bizonyos bűncselekmények törvény állapítja különleges követelményeket, azaz feltéve, hogy bizonyos bűncselekmények lehet elkötelezett csak az úgynevezett különleges tárgy - hivatalos katonai személyzet, tanúk stb

Szubjektív bűncselekmény oldali hiba jellemzi az elkövető, és így megfelel az alapja a bűntudat.

Bor, mint a mentális hozzáállás egy személy a cselekmény elkövetése számos formát ölthet - szándék és gondatlanság.

A bűncselekmény minősül szándékosan elkövetett. ha az a személy, aki követte el, tisztában volt a jogellenességet a cselekmény, előre látta, és azt kívánta tudatosan tette vagy sértő társadalmilag káros következményekkel járhat, vagy bánt velük közömbösen. Attól függően, hogy az arány a bűncselekmények figyelemmel a lehetséges káros következményeinek tettei (tétlenség) a közös szándék a sorban (a vágy, az előfordulás) és indirekt (nem szívesen, de a tudatos feltételezés vagy figyelmen kívül hagyja a hiba).

Gondatlan mindig jellemzi az a tény, hogy az elkövető nem hajlandó káros következményekkel, de arra számít, vagy sértő, de elegendő indok nélkül azt reméli, hogy megakadályozzák őket, vagy nem írták elő a káros eredmény, bár tudta, és meg kellett volna előre azt.

4.Yuridicheskaya közlés: a fogalma, típusai

Jogi felelősség jelentős az egyén védelme érdekeit az intézkedés, az állam és a társadalom. Jön eredményeként megsértése követelményeinek jogi normákat és megnyilvánult formájában történő alkalmazás az elkövető állami kényszer. A legfontosabb jellemzője a jogi felelősség az a tény, hogy ez határozza meg az állam és használják az illetékes hatóságoknak.

Az elkövető jogi felelősséggel alkalmazzák azt szankciókat jogi normák meghatározott e speciális intézkedéseket a felelősség. Ez az ő feladata, hogy részt állami kényszer alkalmazott intézkedések alapján a törvény.

jogi felelősség alapja bűncselekmény. Ha az alany viselkedését nem tartozik az elemek a bűncselekmény, hogy a személy nem lehet a jogi felelősséget.

Típusú jogi felelősséget. Attól függően, hogy a
különbséget a természet a bűncselekmény
fegyelmi, közigazgatási, pénzügyi,

-pravovuyu polgári és büntetőjogi felelősségét. Minden típusú jogi felelősség rejlő konkrét szankciók és különleges eljárás alkalmazásáról.

Fegyelmi felelősség
bevezetéséről szóló elkövető fegyelmi
A teljesítmény a fej (fej). a fő

Fegyelmi intézkedések megrovás, megfigyelés elbocsátás.

Igazgatási felelőssége tükröződik a használata a végrehajtó hatalom szervei az intézkedések

adminisztratív szankciók elkövetők (pl figyelmeztetések, bírságok, az adminisztratív fogva tartás).

Polgári jogi felelősség fakad megsértése tulajdon és a személyi Nem vagyoni jogok a polgárok és szervezetek. Az eredmény annak előfordulása lesz kompenzáció formái által biztosított polgári jogi szankciókat.

A legsúlyosabb intézkedés állami befolyás jellemzi büntetőjogi felelősséget, amelyet a bíróság, hogy egy személy büntethető.

Jogi felelősség a modern társadalomban a célja, hogy megvédje a jogállamiság, az oktatás, a polgároknak az jóhiszemű együttműködés szellemében jogszabályok betartásának, hogy megértsék a szükségességét és hasznosságát jogszerű magatartás.

1) listája bűncselekmény

2) Mi az a „hiba”, és semmilyen formában bűntudat, tudod?

3) Adja meg a meghatározását „corpus delicti”

4) Lehet egy jogi személy lehet a tárgya a bűnözés?

5) Mi a józanság?

6) Hogy milyen felelősség az alkalmazott lehet büntetni iskolakerülés?

7) Mi a jogág rögzített felelősség?

8) Mi különbözteti meg a bűncselekmény vétség? Melyik felelősséget is a gyalogosok számára a közlekedési szabályok megsértése?

9) húzott beszállító késedelmes szállítás a felelősség?