Szindróma aorta szív konfiguráció - studopediya

Aorta szív konfiguráció jellemzik a következő tulajdonságokkal: a) egy derék kiemelve szív növekedése miatt a bal kamrába vagy a bal kamrába az aorta; b) növeli az árnyékában a szív bal növekedése miatt a bal kamra; c) elmozdulása a derékszög atriovazalnogo íves lefelé növekedése miatt a felszálló aorta.

Bővítése a jobb szívfél árnyék lehet, hogy nem fordulhat elő, és a növekedés általában azzal magyaráz jobb eltolás jobbra szívüregek kibővített bal kamra.

Aorta Szív konfiguráció figyelhető, elsősorban a következő betegségek:

a) veleszületett szívbetegség,

b) szerzett szívbetegség,

c) a betegségek a szívizom,

d) aorta betegség.

Veleszületett szívbetegség. A veleszületett szívbetegség aorta coarctatio az aorta vannak kialakítva, és Fallot-tetralógia.

Aorta coarctatio (szűkülete az aorta isthmus a területen, azaz találkozásánál aortaív a csökkenő lány megye) re jellemző a bal kamra hipertrófia és bővítése a felszálló aorta. Aortaív, általában nem expandált, és azt is csökkenthető. Gyermekeknél idősebb 10-12 év, miközben hiba alakul uzuratsii alsó széleit a bordák, kezdve a 3.-4..

A Fallot-tetralógia (szűkület a tüdőartéria, jobb kamrai hipertrófia, a magas kamrai septum hiba és az elmozdulás az aorta a jobb - aorta vezetőt) jellemzi kimerülése pulmonális mintázat, emelkedett jobb kamrai kimeneti el balra hurok és kiszorítsa a bal kamrai csúcson és felfelé (amely felelős éles hangsúlyt a derék a szív ebben fordítva), a növekedés, a jobb pitvarba.

Szerzett szívhibák. Ez a csoport a hibák érszűkület, az aorta billentyű és kombinált aorta hiba.

Az érszűkület jellemzi növekedése az átmérője a bal szívfél lekerekített felsők miatt a bal kamrai hipertrófia, és idővel, bővítése a felszálló aorta. Ha aortabillentyű regurgitáció megfigyelt dilatáció a bal kamra és bővítése minden részét a mellkasi aorta. A pulmonáris véráramlás, amikor ezek a hibák általában nem befolyásolja, de abban az esetben a relatív hiba a mitrális billentyű (aorta mitralizatsiya ép), ami megfigyelhető a hosszú távú létezését korbácsolás, megjelenik a vénás pangás a tüdő keringési. Amikor a kombinált aorta megfigyelt hibák kombinációja jelek mindkét hibák különböző súlyosságú attól függően, hogy milyen hiba van túlsúlyban - stenosis vagy elégtelenség.

Betegségek a szívizom. Ezek közé tartozik a magas vérnyomás, az ateroszklerotikus cardio, a szívinfarktus, szív aneurizma ..

A magas vérnyomásos megbetegedés jellemzi bővítése mellkasi aorta és bal kamrai bővítés miatt hipertrófia (lekerekített csúcsa a szív - akut kardiodiafragmalny bal sarokban). Amikor ateroszklerotikus cardiosclerosis jeleit mutatja stagnálás a pulmonális (vénás pangást, intersticiális tüdőödémát, pulmonális hypostasis), bővítése a bal kamra, aorta bővítése. Miokardiális infarktus és a szív-aneurizma is expresszálódik a tüdőben torlódás és a szív jellemzi Dila tatsiey bal kamra, és a negyedik ív áramkör poligon körvonallal.

Az aorta betegségek beszélünk atherosclerosis és az aorta aneurizma. Atherosclerosis az aorta jellemzi kifejezett bővítése az aortaív és a leszálló része, egyes esetekben egy lineáris meszesedés az aorta kontúr (tojáshéj tünet). Aorta aneurizma Genesis lehet veleszületett vagy szerzett jelentése (atherosclerosis az aorta, sifilitesky mezoaortit) alakja - saccularis (korlátozott) és diffúz.