Restaurálása részei módon DRD (extra javítási rész) - studopediya

Osztályozása hibák autóipari alkatrészek.

Eljárások és eszközök meghatározására hibás alkatrészek a CD-t.

Van egy nagy számú különböző módszerek felismerni rejtett hibák. Az ADF volna használni a következő módszerek: nyomáspróbát kimutatására használt rejtett hibák üreges részek. Készítsen öntvény rész vizet (hidraulikus módszer), vagy sűrített levegő (pneumatikus módszer). Módszer víznyomáspróbával kimutatására használják repedések a házrészek (motorblokk, a hengerfej). pneumatikus teszt A módszert használják a kontroll, az ilyen alkatrészek nem szivárog, mint radiátorok, tartályok, csővezetékek, stb .. Módszer festék alapján az ingatlan folyékony festékek, hogy a kölcsönös diffúzió. Ebben a módszerben a felület az ellenőrzött termékek korábban zsírtalanított benzin, a vörös festéket alkalmaznak, petróleummal hígítják. A festék behatol a repedés. Ezután mossuk le a piros festéket oldószer és a felület részeit bevonva fehér festékkel. Néhány perc múlva fehér alapon megjelenő színek növelik a rajz repedés szélessége. Ez a módszer repedések, macska szélessége nem lehet kisebb, mint 20-30 mikron. A fluoreszcens módszer alapján alapján az egyes anyagok izzani, amikor ultraibolyasugárral. Mágneses hiba kimutatási módszer talált leginkább elterjedt ellenőrzésében rejtett hibák a / m részletességgel. Gyárt. ferromágneses anyagból (acél, öntöttvas). A hibák felderítéséhez első rész mágneses.

Mágneses erővonalak áthaladó tagja és a találkozó az úton hiba (pl. Egy repedés), akkor meghajlik az akadály kikerülése egy kis mágneses áteresztőképesség. Ezen a területen a fenti a hiba keletkezett diszperzió mágneses erővonalai a széleken és crack mágneses pólusok. Ehhez a részhez megnedvesítünk egy olyan szuszpenzióval, amely a kerozint és mágneses por, az utóbbi is vonzza a széleit a repedés, és világosan felvázol egy a határain. Az ultrahangos módszer azon alapul, a képesség, az ultrahang, hogy áthaladjon a fém blokk. terméket, és ezt tükrözi az a határ közötti két közeg, beleértve a hiba. Amikor monitoring mérések részek egy ATM használják, mint egy univerzális mérőműszer és pneumatikus ellenőrzési módszerek. Mérésével eszközök a következők: féknyergek, indikátor körző, mikrométer shtihmassy és mások.

A hibás alkatrészeket - az eltérés annak paramétert a beállított értéket a standard - műszaki dokumentáció. Minden hiba class-sifitsiruyutsya az okok előfordulásának a csoport, a mértéke befolyásolja a teljesítményét a részleteket, a lehetőséget, hogy kiküszöböljék, elhelyezkedés, stb Hibák a tervezés, gyártás, üzemeltetés, tárolás és szállítás során. Mismatch részek geometriai paramétereit segítségével határozzák meg a mérőműszerek. Kimutatására a repedések, üregek mágnesszelep használt. akusztikai módszerekkel. Minden lehet két csoportra oszthatók. 1) Mechanikai sérülés-paraméter - törés, repedés. 2) Rozsda-CIÓ sérült - oxid filmek, mosogatók. 3) módosítása geometriai méretét - ovalitás, kúpos, kockázatok ugratást. 4) rejtett hibák - mikroszkopikus repedések .5) változása fizikai -Mechanikai anyag tulajdonságaira.

A művelet az autó. részletek hibák fordulnak elő. A leggyakoribb a következők: változik a mérete és geometriája munkafelületek, fordul elő, mint a kopás következtében. Ha egyenetlen kopás a különböző hibák merülnek fel a geometriai alakját munkafelületek az alkatrészek, formájában ovális, elvékonyodó fűzők és így tovább. (Főtengely henger bélés). Megsértése a szükséges pontosságot, a kölcsönös megállapodás a munkafelületek a munkadarab egy nagyon gyakori hiba autót. részleteket. Ez a hiba általában nyilvánul zavarok közötti távolságok tengelyei a hengeres felületek, eltolódás, nem párhuzamos vagy egymásra merőleges tengely és a síkok. Az okok ezek a hibák: egyenetlen kopás munkafelületek, a belső feszültség, a maradó alakváltozás (ferde hajtókar folyóiratok). Mechanikai sérülés részletesen való expozíció ekspluat. terhelések prevyshayushih megengedhető, valamint ennek következtében a fáradtság. Ezek a sérülések tartoznak repedések, lyukak, törések és a deformáció (hajlítás, csavarás), vetemedés. Stressz-korróziós károk van kialakítva a részek eredményeként chem. vagy e / kémiai kölcsönhatás a Me korrozív környezetben. Változás a fizika és a mechanika. anyagtulajdonságok alkatrészek expresszálódik leggyakrabban a csökkenés a keménységi és rugalmas tulajdonságai az alkatrészek. Változások a keménység is előfordulhat eredményeként fűtési üzem közben, hogy befolyásolja a hőkezelés hőmérséklet, és ennek következtében a kopás felületi réteg, edzés termokémiai feldolgozás

Folyamatosan működő fő oka változások a műszaki állapota a jármű működése során a kopás, képlékeny alakváltozás, fáradtság kudarcok, korrózió, valamint a fizikai és kémiai változások a alkatrészei anyagának (öregedés). A főbb típusok kopásokat, oxidáció, fáradtság, erózió és kopás berágódás és fretinge freting korróziót.

Arra használják, hogy kompenzálja a kopást munkafelületek a tételek, valamint cseréje sérült vagy kopott alkatrészek a terméket. Az első esetben, DFA van szerelve közvetlenül a kopott felület a munkadarab. Ily módon, a Boc-Xia ültetési lyukat a csapágyakat a hajtóműház, hátsó tengely, kerékagy, stb Típusától függően a hasznosítható felszíni DFA formája lehet a hüvely, gyűrűk, alátétek, tányérok, spirálok vagy a menetes hüvely. DFA tipikusan ugyanabból az anyagból, mint a visszahúzott elemet. A munkafelület a DRD tulajdonságaik meg kell felelnie a felszínre a helyreállított részei, ezért DFA kell alávetni, megfelelő hőkezelés. Rögzítése DFA általában rovására a kirakodás feszültséget. Néhány esetben, további rögzítést hegesztéssel a homlokoldalon, staging reteszelő csavarok vagy csapok is használható. Visszaállítása készítmény BID hars th eljárás egyszerűsége és a használt eszköz, de az ezzel a módszerrel nem mindig nem mindig indokolt gazdasági szempontból, mert a magas termelési költségek a FDR, továbbá bizonyos esetekben azt eredményezi, hogy csökken a mechanikai szilárdsága a visszaállított részek.