rangsor szabály - studopediya

1. Szerkesszünk egy variáció szám (található az elsődleges adatok sorozata növekvő sorrendben)

2. szám értékek rendezett sorozat, kezdve a kisebb értéket. A kisebb érték van rendelve az első kérdés

3. Továbbá az érték a rekord rangját, ahol:

a) ha az érték több változatban csak egyszer fordul elő, a rang egyenlő a sorozatszám;

b) ha az érték több változatban fordul elő két vagy több alkalommal, a rang átlagából számítjuk a sorszámát rendelt erre az értékre.

4. Az érvényességi rangsorban lehet ellenőrizni. Összege soraiban egyenlőnek kell lennie a településen:

ahol N - száma értékek több változatban marshallable.

Egyes értékeinek változó "X" 2, 5, 6, 2, 5, 1, 3, 4, 4, 4.

Változat szám "X" 1, 2, 2, 3, 4, 4, 4, 5, 5, 6

Ezek az eltérések vannak számozva sorozat. Rangját az értékek ugyanakkor kisebb érték van rendelve egy rangot egy. „1” megtalálható több változatban, és csak egyszer van egy sorszáma egyenlő „1”. Ezért, a rangot „1” egyenlő a sorszám, azaz R (1) = 1. „2” megtalálható több változatban kétszer. Ezért, a rangot érték „2” kerül kiszámításra az átlag a sorszámok, amely az az érték.

A értéke „3” több változatban csak egyszer fordulnak elő, így a rang megegyezik a sorszám. A helyezés érték "3" négy, azaz R (3) = 4.

Összege soraiban egyenlőnek kell lennie a településen:

Százalékos - az egyedek százalékát szabványosítás minta, az elsődleges eredmény ez alatt az elsődleges mutatója. A százalékok jelzik a relatív helyzetét minden egyes minta a szabályozó, nem érték eredménye közötti különbség.

Lehetséges 99 százalékos (P1. P99) osztja a több megfigyelés 100 rész azonos az esetek száma minden.

Például, ha 28% -a helyesen megoldani 15 problémákat a vizsgálat számtani gondolkodás, az elsődleges index 15 megfelel a 28. percentilis (P28).

P-edik protsentilpredstavlyaet egy pont, amely alatt a P% értékelésből. 50. percentilis (P50) megfelel a medián. Százalékosztály fenti 50 képviselnek az átlagosnál magasabb, és azok, akik nem érik 50 - viszonylag alacsony szám.

A százalékos jelzi a relatív helyzetét az egyes a mintában szabványosítás. Ők is tekinthető rang érettségi, az összes ami egyenlő 100, azzal a különbséggel, hogy a rangsor úgy döntött, hogy attól a top, hogy a legjobb csoport tagja, megkapta a rangot 1. Abban az esetben, percentilis számítva alulról, úgy, hogy minél kisebb a százalékos a rosszabb a helyzet az egyén.

Százalékosztály nem szabad összekeverni a szokásos százalékok. Az utóbbiak a primer paraméterek és képviselik a százalékos helyesen végrehajtott feladatok, míg a százalékos - egy származéka index, jelezve az aránya a teljes száma a csoport tagjai. Az elsődleges eredmény, hogy bármilyen alacsonyabb értéket kapunk a szabványosítási mintában nulla százalékos helyezése (P0). Eredmények meghaladó bármely összetevője a mintában szabványosítási kap százalékos helyezése 100 (P100). Ezek a százalékok azonban nem jelenti azt, abszolút nulla vagy teszt végrehajtása.

Mielőtt bármilyen számítás százalékos a csoport becslése szerint szükséges, hogy racionalizálja a ASC értékelést. Nagyobb csoportok, akkor kárba vész, és kényelmesebb használható csoportosított adatokat.

Az általános képlet meghatározására Fp edik protsentilyav csoport száma n

L - a tényleges alsó korlát becsléseket pénzt slot tartalmazó frekvencia alatti p * n eloszlása.

(Cumf) - L a kumulatív frekvencia,

f - gyakorisági intervallum tartalmazó p * n jelentése.

W - a szélessége az intervallum száma

Összesített gyakorisága bármely adott értékelés az összes frekvencián ezen értékelését, vagy alatta.

f - gyakorisági intervallumban tartalmazó pn frekvencia

Ahol, xi -Individual (i-edik értékét); - számtani átlaga; # 963; a standard deviáció.