Óvatosan közé!

Hol vannak kedvencek

Buktatók előnyben

Követő veszélyesek minden vállalat számára, és az automatikus üzleti sem kivétel. Először is - az a tény, hogy a maloprofessionalnyh és hozzá nem értő alkalmazottak élén a vállalat vagy a lehetőséget, hogy nyomást gyakoroljanak a vezetést. Ennek eredményeként, a cég lehet megváltoztatni stratégiáját a piacon, elveszíti a vezető pozícióját, a veszteség egy pozitív kép az ügyfelekkel. Előfordulhat szivárgás a bizalmas információk, az eladás az ilyen információk a versenytársak.
A második probléma, amely figyelmet érdemel - csökkentett alkalmazotti hűség és engedetlenség. Gyilkosság ki, és a személyzet minden mindig tudja közé. Az alkalmazottak nézni milyen helyzetben valaki a cég rangsorolva, mint az egyik vezető alkalmazni, aki fizet, mennyit, ki milyen eredményeket. Féltékenység és irigység - és így gyakori jelenség a cég, és a protekcionizmus csak tüzelőanyagok. Hacsak kifejezetten alkalmatlan munkavállaló csak abból a tényből, hogy a szeretője, vagy rokona a fejét, kap egy nagy fizetés, prémiumok és egyéb juttatások, gyakran konfliktusokat generál a csapat, az alkalmazottak kezdődik titokban vagy nyilvánvalóan rossz néven speciális helyzete „kedvencek”. Ezen kívül a kedvencek gyakran informátorok a vezetők, és ez egy olyan tulajdonság, amely a tapasztalatok kemény a csapatban. Az emberek, mint az igazságosság és a megfelelő hozzáállás a csapatban. Érdekes ősidők félt, és nem szerette számára óriási hatással főnökök. Amennyiben közé - mindig intrikák, lehetőség van a csalás, a különböző lopások, okirathamisítás, visszaélések hivatalos álláspontját.
Harmadszor - ez az, amit minden hízelgés megront, és torzítja a cél bemutatását a fej ezen vagy más problémák a cég. Szervilizmus, mint sok vezetők, akik úgy vélik, hogy ez egy fontos tulajdonság az erő és hangsúlyozzák az állapotát. Tény, hogy nagyon veszélyes hízelgőket ravasz, csalás és képmutatás. A pszichológusok azt mondják, hogy ha van egy jól megérdemelt tiszteletet és elismerést érdemei, nem kell hízelgésnek. A hízelgőket mindig megvan a titkos célokra és motívumok, amelyeket gondosan mögé okos hízelgésnek. Nem véletlen, a francia író Fransua Laroshfuko a XVII században, ezt írta: „A hízelgés - ez egy hamis érmét, ami megy, csak a kegyelem a mi hiúság.” Ezen felül, ha a következő - néhány, mindig veszélyt jelent a szakszervezeti és a megjelenése „csoport előnyben”, hogy át tudja venni a társaságok kötelezzék lopás terrorizálja a személyzet, és így
tovább.
Ezen túlmenően, a kedvencek csinálni karrier segítségével ő különleges helyzetét. A nagy cégek, néhány álláshelyek bensőséges kapcsolatot. Egy másik lehetőség - illeszkedik a forrásokat a cég, hogy megismerjék a magasabb vezetői, és így tovább. Andrew Bespal'ko meghozta a következő példát: ugyanaz a cég, hogy munka jött felső vezető, aki azzal kezdte, hogy ő vásárolt egy autót az azonos márkájú, mint a cég vezetője. Továbbá, megtudta, hogy a főnök - egy szenvedélyes horgász, továbbá, mintha véletlenül, azt mondta, hogy szeret horgászni. Hamarosan elkezdett utazni a főnök a közös halászati. Top-Manager hamar kedvelt vezető, aki wormed útját a bizalmába, tanult minden titkát, és kevesebb, mint egy éve, letette a fejét, fogta a post. Annak érdekében, hogy részrehajlás elvesztéséhez vezethet az irányítást az egész társaság.
Toborzás a szakértők úgy vélik, hogy a részrehajlás - ez mindig egy manipulatív kapcsolatot. A kulcs munkatársak a főnök lehet kezelni egy csomó bizalom és a barát, mint a többiek, de az ilyen alkalmazottak és a keresletet, és a felelősségi szint van fent, és ha valami történik a cég, hogy legyen, akik segíteni fog a szervezet ki a válságból. Sok közé szeretne kapni, hanem, hogy egy kicsit - ez a fő elv. De érdemes tudni, hogy, mint általában, „kedvencek” kényelmetlenül érzi magát a csoportban - ez az irigység a többi a személyzet; és a félelem, hogy elveszítik a helyét a fejét, és vele gyakran, és a munka; és munkatársai ill. Tehát mi a helyzetüket, néha árat fizetnek.
Pszichológus Svetlana Bulgakov úgy véli, hogy ha egy cég kedvenc, ez azt jelzi, alacsony szintű vezetői kultúra túlzott érzelmesség a munkakapcsolat, a vágy, hogy irány okoz mesterséges csodálat a maga és a vezetési stílus. A önmegerõsítést fej ne legyen kárára a képmutatás, de mivel a szakmai és a személyes tulajdonságok, mint a vezető. Mérnöki pszichológusok úgy vélték, hogy a nagy értékű kapcsolatba a vállalati kultúra, és minél magasabb, annál kevesebb cégek előnyben megnyilvánulásai. De van olyan dolog, eltekintve előnyben a antifavoritizm amelyben most szembe vele.
Antifavority


Natalia Deaf, üzleti tréner, coach, a projekt vezetője «Coach4win - egyensúlyt a munka és az élet!":
- Azok a cégek, hogy a munka az üzleti jog, sokkal valószínűbb, hogy sikerül, mint azok, ahol a gyakorlat a rokonság, vagy a barátság. Ha a gazdálkodó egység nem működik, mint egy „összejövetelt”, hanem egy valós üzleti egység, akkor az elfogadott szakmai, racionális döntések alapján az igazságosság és tisztelet az üzlet valamennyi munkatárs számára.
Head, baluyuschiysya előnyben, egyrészt létrehoz egy cég, és a többi elpusztítja azt, mert meg kell küzdeniük azzal a ténnyel, hogy az ő vezetése alatt valójában nem ellenőrzik az alkalmazottak.
Azt mondjuk, hogy a fizetett ár a vezetője gyakorló előnyben.
• A torzítás a sorrendben alárendeltségi A csapatban # 40; torz alárendeltségi viszony, mint a kedvenc „költségek” magasabb, mint a kijelölt személyzeti post # 41;.
• Kiállítás az egészségtelen légkört a csapat # 40; ingyenes menetrend - választható érkezési idejét indulás a munkából; vakáció, fedett fel vagy kórházi utazások - mind együttesen, amely növeli a feszültséget a munkavállalók között, és forrása lehet a tiltakozás hangulatok és akciók # 41;.
• kedvenc állást úgy szabályozzuk, hogy sokkal kisebb mértékben, mint a tevékenység más alkalmazottak # 40, a jelenléte a kedvencek teremt „ellenőrizetlen zónák” tevékenység, ami végső soron a teljes értelmetlenségét ellenőrzés a szervezeten belül # 41;.
• Az intézkedés a felelősség a hibát, hogy a kedvenc, általában sokkal kisebb, mint a hagyományos alkalmazottak # 40, ha egyáltalán létezik # 41;.
Mivel fennáll a kockázata a protekcionizmus, ajánljuk az alábbi bármely vállalkozás számára. Tehát, ha te vagy a főnök ...
1. Ne feledje, hogy a jelenléte kedvenc elkerülhetetlenül károsítja a hírnevét. Mivel egy ilyen helyzet a mások szemében - vagy bizonyítékot a hiánya pszichológiai stabilitás jele szakmai hozzá nem értés.
2. A sikeres vezető nem jogosult hivatali ügy.
3. részrehajlás # 40, # 41, sőt építő; aláássa a csapatszellemet. Vessen egy pillantást az ő „kíséret” objektíven és próbálja alakítani azt a hasznos, hogy az emberek a te dolgod.
4. Soha ne engedje intim vagy vegyes előnyben felé munkaközösségvezetők. Ez közvetlen veszélyt jelent a stabilitás a cég.
5. Ismerje meg, hogyan, hogy a választás: ez most a prioritás az Ön számára - a vállalat céljait, illetve fenntartása informális kapcsolatokat.

Óvatosan közé!