Minősítés - studopediya

Minősítés - studopediya

Nyilvánvaló, hogy az emberi tevékenység bemutatja a különböző típusú szervezetek. Lehetőségek azok osztályozási táblázat mutatja be. 4.4 [21, 26. oldal], [23, s.63-64].

Minősítés - studopediya

Ahhoz, hogy meghatározza azt, hogy a folyamat a személyazonosító, véletlen vagy tartozékairól rendszer bizonyos típusú vagy osztályú használt rendszerek rendszerezés taksonomizatsiya és osztályozása.

A rendszerezés - hoz semmit a rendszer, amely a azonosítása és csoportosítása hasonló tárgyakat, amelyek megfelelnek bizonyos kritériumoknak.

Taksonomizatsiya - hierarchikus szelekció a jól szervezett rendszerek taxonok - objektumok közös tulajdonságok és attribútumok. Ez a választás végzett meghatározza a tulajdoni tárgyak alacsonyabb, következetesen és tekintettel a felső szintű objektum. Rendszertani követelmény tiltja tesz egy sorban fogalom (a rendszer elemei) különböző szintű általánosság, így az egész egy része.

Minősítés - eloszlása ​​az elemek vannak besorolva több osztályok alapján logikus alárendelés rejlő törvényszerűségek őket. Besorolás rendszeressé kell tenni. Ez azt jelenti:

- ugyanazon besorolása csak egy minősített funkció - az alap a minősített osztály több elemet;

- valamennyi elemét szét a minősített több kiválasztott osztályok: nem „üres” osztályú vagy „szabad” -nem elemek beleíródik bármely rendelkezésre álló osztályok (hangerő osztalék fogalmát meg kell egyeznie az összege térfogat osztály tagjai). De az osztályozási rendszer nem lehet elegendő minden alkalomra: komplex jelenségek és objektumok sorolható több okból. Ez lehetővé teszi, hogy több kiegészítő besorolások, minden alkalommal választotta az egyik, hogy adja a szelet a leghasznosabb megoldásokat érdemes információs probléma [22, 7. o];

- osztályozás egy belső hierarchia.

Fentebb mutatott osztályozási, tartjuk őket részletesen.

Szerinti besorolás mértéke formalizációs

Mint fentebb említettük, e különböztetni a formális és informális szervezetek.

A besorolást a tulajdonosi forma

Ez a besorolás előre magyar

jogszabályokat, amelynek eredményeként vannak rendre:

- kormányzati szervezeteket, amelyek az állami tulajdonú (Hungary tulajdonát vagy tárgyak a RF)

- önkormányzati szervezetek - akik az önkormányzati tulajdon (az ingatlan az önkormányzatok)

- magánszervezetek - szervezetek, amelyek magántulajdonban vannak (tulajdonában magánszemélyek vagy jogi személyek)

- egyéb szervezetek - azok a szervezetek, amelyek valamilyen formában a tulajdonjog. A jogalkotó nem határozta meg a természet az ingatlan, de feltételezhető, hogy volt utalva, például az ingatlan állami szervezetek vagy kollektív tulajdonát lakástulajdonosok egyesül a lakástulajdonosok.

Besorolás kapcsolatban hasznot, mint a fő célja a tevékenység

A besorolás a lét természetével

Itt jelezheti az igazi (a szervezet, hogy létezik a valódi aktivitás) és a virtuális (szervezés, a meglévő a virtuális térben, akár egyéni vagy tömeges tudat).

Minősítés - studopediya

Minősítés - studopediya

Szerinti besorolás területi tevékenységek jellegétől (fülre. 4.6).

Szerinti besorolás nyitottsága

Szervezése nyitottság vannak osztva nyitott (átlátszó) és zárt.

Nyitott (átlátszó) elismeri azok a szervezetek, amelyek munkájuk során használják a nyílt munkaformák, amelynek dokumentumok a nyilvánosság számára hozzáférhetővé, akiknek valós és kitűzött célok átlátható a nagyközönség számára.

Zárt, illetve azok a szervezetek, amelyek nem adnak a nyilvánosság arra, hogy játssza belső életét, és bemutatják, hogy mások csak kedvező vagy bejelentett saját oldalán.

A legtöbb modern szervezeteknek törekedniük kell az átláthatóságot tevékenységüket, amely beszél tekintetében az ügyfelek és a partnerek és diktálja elvei kezelése a XXI században.

Az osztályozás a természet az innováció

Az innováció jellege a szervezet tevékenységének vannak osztva innovatív aktív és innovatív passzív.

Az innováció aktív szervezet, útmutatást
alapelvei szerint állandó megújulás és a karakter
A tevékenységi formák, az állandó új ismeretek fejlesztése,
folyamatos használata új szervezeti,

információs és egyéb technológiák.

Ennek megfelelően, az innovatív passzív által benyújtott működő tehetetlenség, a bevált módszerek, élő „a régi módon.” Ez a stratégia indokolt korlátozott ideig, amikor a mechanizmusokat megindulnak. Hosszabb időközönként köteleztek egy innovatív megközelítést, amely lehetővé teszi, hogy a szervezetek, hogy elromlik, és készüljön fel a fenyegetések és kihívások a környezetet.

A méret szerinti szervezetek

Osztályozza cégeket méret (nagy, közepes és kicsi) lehet különböző okok miatt. Ebben az esetben az általánosan elfogadott kritériumok nem léteznek. Made például osztani a szervezet száma száz bányák és forgalmát. De mi osztály 1T közé tartozik a nagy cégek, amelyek kisszámú alkalmazottak több millió dolláros forgalmat?

Osztályozása szervezési és jogi szervezeti forma lesz szó a következő részekben.

azon az alapon besorolás közös

Ennek megfelelően a besorolás szervezetek szerint csoportosítja végzés az emberek egyesültek a szervezet és a már elindított egy közös művelet. Mint már említettük, azon az alapon, egyesület közös tevékenységnek például hagyományos vezetői ( „autokratikus”) projekt partnerség, kalandos, másodlagosan véletlen szervezet.

1. Hagyományos szervezetek jönnek létre alapján éves tapasztalattal rendelkezik a szervezeti fejlesztés.

2. Vezetés ( „autokratikus”) szervezet köré épített a nevét és a kép világos vezér. Bright karizma (vysokoprityagatelny rendkívüli energia-ik kép), egyszerű gondolatok, szép szlogenek képes formában körül lidera- „csillag” működőképes szervezet jogosult igénybe venni, beleértve a vezető pozíciót a társadalomban.

3. Design szervezetek megvalósítására létrehozott egy üzleti projekt konkrét célja a korlátozott területen.

4. A partner szervezetek által létrehozott személyek száma végrehajtására vonatkozó egyes partnerségi megállapodások.

6. Alternatív szervezetek vállalnak egyesületek,
által ellentétes hagyomány és létrehozta ötleteket.

7. Random szervezet is megjelenhet egy olyan társadalomban, amikor a forradalmi változások zajlanak, vagy a radikális reformok, a szerepe a random emberek a gazdaságban.

Figyeljünk a kritérium körébe tartozó emberi tevékenység. Itt meg lehet nézni a nagy sokszínű st-razie szervezetek annak a ténynek köszönhető, hogy az emberek folyamatosan új és új alkalmazási területek azok sok tehetség.

1. Az állami hatóság lehet tekinteni összességét az állami hatóságok és a helyi önkormányzat, amely folytatják tevékenységüket, a közigazgatásban, ami megvalósul, az állami és önkormányzati irányítási döntések, törvények és rendeletek, közigazgatási intézkedések és kölcsönhatásokat.

3. A katonai szervezet célja, hogy hajtsák végre a társadalmi funkcióját a nemzeti védelem és biztonság.

4. A bűnüldöző szervezetek, hogy megvédje a jogait és szabadságait ember és állampolgár.

5. Kulturális szervezetek kapnak a területeken az emberi tevékenységek, mint például az irodalom, a művészet, a művészi alkotás, vagyis bárhol közös emberi tevékenység célja, hogy készítsen művészi képeket vagy járul hozzá.

6. Tudományos szervezetek segítenek a személy megvalósítani az igény az új ismereteket a világ körülötte.

7. Oktatási szervezetek elősegítik az ismeretek átadásának egyik emberről a másikra, egyik generációról a másikra, stb

8. Oktatási szervezetek nyújtanak kulturális egysége a társadalom és a nemzet.

9. Jótékonysági szervezetek nyújtanak segítséget tevékenység részéről a társadalom rászoruló tagjainak.

10. Vallási szervezetek megfelelnek a nyilvánosság szükségességét a hit.

11. Hírek szervezetek végre kell hajtania a közérdek kapó, terjesztése és átadása információkat. A körülmények kialakulásának és fejlődésének az információs társadalom szerepe az ilyen szervezetek folyamatosan növekszik.

12. Az emberi jogi szervezetek a civil társadalom név felszólította érdekeinek előmozdítása és védelme az emberi és polgári jogok.

1. A tulajdonságok az objektum egy megnyilvánulása legjellemzőbb tulajdonságait.

2. Nyilvánvaló, hogy a szervezet rendelkezik bizonyos tulajdonságok jellemző rá, hiszen egyes pozíciókban.

Először is, a szervezet - ez egy olyan rendszer, ezért a szervezet jellemzi az általános rendszer tulajdonságait, mint például: a szinergia, a folyamatosság, átfogó, megfelelősége, a nyitottság, és mások.

Harmadszor, a szervezet mindig konkrét, ezért vannak bizonyos jellemzői a szervezet, amely kifejezetten egy bizonyos fajta tevékenységet.

1. Hogyan érti a koncepciót az ingatlanok?

2. Melyek az alapvető tulajdonságait a rendszer szervezet.

4. Határozza meg néhány sajátos tulajdonságai, amelyek tisztában vannak szervezet jellemző a tevékenységi köre.

5. Melyek a fő kritérium, a besorolás szervezetek.

6. A besorolás az emberi szervezet
aktivitást.

7. Mik a főbb szervezetek csoportja, kiválasztott kritérium
alapító szervezetek közös tevékenységek.