Mi az a fájlszerver studopediya

Fájl szerver - egy dedikált szerver elvégzésére fájlt IO és a fájlok tárolására minden formáját. Általános szabály, hogy van egy nagy mennyiségű lemezterületet megvalósított RAID-tömb formában a zökkenőmentes működés és a fokozott rögzítési sebesség és az adatok olvasását.

34. Határozza meg az adott kliens-szerver adatok feldolgozása.

1. A csökkentés a hálózati forgalom végzésekor lekérdezések

2. Az a képesség, hogy tárolja az üzleti szabályokat a szerveren, így elkerülve a párhuzamos kódot a különböző alkalmazások, hogy közös adatbázist használnak.

3. Vannak nagyon hasznos eszközök - úgynevezett CASE-eszközök (CASE jelenti Computer-Aided System Engineering), amely lehetővé teszi, hogy leírja ezeket a szabályokat és végrehajtja azokat, hogy hozzon létre adatbázis-objektumok (indexek, triggerek), szó szerint a rajz az egér közötti kapcsolat a táblák nélkül bármilyen programozást.

4. rendelkeznek elegendő lehetőséget kezeli a felhasználói jogosultságokat és hozzáférési jogok a különböző tárgyakat az adatbázisban, mentési és archiválási, és gyakran, hogy optimalizálja a lekérdezés teljesítményét.

5. lehetőséget nyújt a párhuzamos adatfeldolgozás, különösen abban az esetben, többprocesszoros számítógépek egy szerver adatbázis.

Így az ügyfél-kiszolgáló információs rendszer a legegyszerűbb eset, három fő részből áll:

2. Az ügyfél rendelkezik egy felhasználói felületet, amely végrehajtja az alkalmazás logikáját, ellenőrzi az érvényességét az adatokat, kérést küld a szervernek, és választ kap tőle;

3. A hálózati és kommunikációs szoftver, felelős kölcsönhatás a kliens és a szerver a hálózati protokollok.