Költségvetés - studopediya

A pénzügyi elmélet és a gyakorlat úgy ítélték két szempontból:

Ezek jellemzőiről kapcsolatok részeként finanszírozás, hogy azok. az első helyen. Ez történik a forgalmazási folyamat, ami nélkülözhetetlen a kormány tagja (képviselő az illetékes hatóságok), másrészt. társított kialakulását és központosított alapok alapja célja, hogy megfeleljen a nemzeti igényeket.

Olcsó kapcsolatok nagy változatosság jellemzi. mert közvetítik különböző irányból a forgalmazási folyamat (a szektorok között a gazdaság, az állami szféra, gazdasági ágazatok, az ország területének), és fedjük irányítás minden szintjén (állami, nemzeti, helyi).

Így költségvetési kapcsolatok rejlő takiepriznaki:

· Érték szempontjából költségvetési kapcsolatok (a vivőanyag arány);

· Kialakulása és központosított alapok alapja, mivel a végső cél a költségvetési kapcsolatok.

Összességét költségvetési kapcsolatok kialakulását és használatát költségvetési alap az ország fogalmának byudzhetagosudarstva.

A költségvetés megállapítása és működtetni egy meghatározott időszakra

Ábra. 6.2. jelek költségvetés

Mivel a eloszlásfüggvény koncentrációja pénz a kezében az állam és azok használatáról annak érdekében, hogy nemzeti igények kielégítésére; funkció biztosítja a lehetőséget, hogy megtanulják, hogyan azonnal és teljes mértékben a pénzügyi források rendelkezésére bocsátott az állam, sőt add fel az aránya az értékesítési költségvetési források, ha hatékonyan használják fel.

A funkció az, hogy a költségvetési objektíven keresztül a kialakulását és központosított alapok alapja az állam tükrözi a gazdasági folyamatokat a szerkezeti egységek a gazdaság.

Az alapot a mozgás korlátozására funktsiisostavlyaet költségvetés, tükröződik a költségek tekintetében érintett bevételeket és kontírozásokon. A jellemzője az ellenőrzési funkció a költségvetés magas szintű pénzforrások központosítása a kezében az állam. és az ilyen központosítás mindig szükség van az elszámoltathatóságot, és megteremti a feltételeket a megfelelő állami pénzügyi kontrolyasverhu lefelé.

· Az anyag tartalma;

· Szervezeti építés;

· Jogi természete.

Az anyag tartalom-költségvetés fő központi alapok alapja az állam, amelyet az jellemez, a következő tulajdonságokkal:

· A kizárólagos joga, hogy az állam rendelkezhet az alap eszközei;

· Állami jogi szabályozás kialakítása és alkalmazása az alap;

· Az egyirányú tőkeáramlás a folyamat kialakítása és alkalmazása az alap;

· Dinamikus. Jelenti az alapot nem halmozódik fel, és a bevételek használják költségek finanszírozására;

· Mobilitás és skála - összpontosít okolopoloviny GDP az állam.

Szerint formebyudzhet fő pénzügyi terv az állam, központi helyet foglal el az összes többi pénzügyi terveket.

A költségvetés eredményeit tükrözi az elosztási folyamat, forrását és összegét a bevételek, az irányt és források elosztása.

A költségvetés, mint pénzügyi terv saját alakja, kiegyensúlyozott, a teljesítmény szorosan kapcsolódik más pénzügyi terveket. Függőlegesen szerkezete megfelel a szerkezet a tervet, hogy a költségvetés a készülék. Míg konszolidált költségvetési Ukrajna összhangban a költségvetési kód nem engedélyezett (a folyamat költségvetési tervezés figuráinak számítjuk), abból a szempontból a pénzügyi terv az állami költségvetés

tekinteni, mint egy sor állami költségvetés Ukrajna és a helyi költségvetések.

Alkotóeleme a költségvetés pénzügyi terv:

· Az általános alap költségvetését;

· Egy különleges alap költségvetését.

A szervezeti postroeniyubyudzhet Ukrajna központi szerepet játszik a pénzügyi rendszer és a társadalom, valamint a fő kapcsolatot az államháztartás. Ez a készülék a saját szerkezete, ami tükröződik a költségvetési rendszer. Vklyuchaetgosudarstvenny az állami költségvetés és a helyi költségvetések.

Jogi harakterubyudzhet állam olyan jogi aktus.

A gazdasági jellegű költségvetési mutatja az a tény, hogy segítségével az állam biztosítja ellátások és szolgáltatások a társadalom, jelentős hatással van a szint és az életminőség. Ezek az áruk tartoznak oboronastrany, nemzetbiztonsági és a jogállamiság javítása, oktatás, egészségügy, tudomány, kultúra, a környezetvédelem, és a többiek.