kérdés 186

Válasz. Az alapvető elektromos biztonsági berendezések úgynevezett szigetelt elektromos biztonsági berendezések, amelyek elszigetelten hossz-telno ellenállni üzemi feszültség az elektromos berendezések és a társ-Thoroe lehetővé teszi a munkát élő részei feszültség alatt.

Alapvető electroprotective eszközöket szigetelőanyagból készült (porcelán, bakelit, ebonit, Hetinaxok, fa rétegelt anyagok és hasonlók).

Anyagok, amelyek abszorbeálják a nedvességet (bakelit, fa, stb) kell a nedvesség-ellenálló lakkal bevont, és van egy sima felület mentes a repedések, peeling és karcolás.

187.Chto kérdés az alapvető elektromos biztonsági készülékek elektromos rendszerek 1000 feletti?

Válasz. Az alapvető elektromos biztonsági berendezések elektromos berendezések feszültséget 1000 V-ig a következők:

szigetelő rúd mindenféle;

szigetelés és elektromos fogók;

készülékek és eszközök biztosítása biztonságos sti munkaerő tesztelés során és mérési elektrous-beállítás (feszültség mutatókat ellenőrizni fázis véletlen eszközt szúrja a kábel mutatók kábel sérülés és hasonlók);

Más védelmi eszközök, szigetelő készülékek és-sposobleniya javítási munkák terén feszültség elektrous meghatározó feszültség 110kV felett (polimer szigetelők szigetelő lépcsők, stb).

188.Chto kérdés az alapvető elektromos biztonsági berendezések elektromos berendezések 1000?

Válasz. Az alapvető elektromos biztonsági berendezések elektromos berendezések feszültséget 1000 V-ig a következők:

szigetelés és elektromos fogók;

Kérdés 189.Chto úgynevezett kiegészítő elektrozaschit NYM eszközökkel?

Válasz. Kiegészítő elektromos biztonsági berendezések nevezett AZT JELENTI, szigetelőanyag villamos biztonsági eszközök, ami önmagában nem egy adott feszültség elleni védelem áramütés, de kiegészítve az alapvető jogorvoslathoz és védelmére is szolgál, hogy attól, hogy megérintette-CIÓ feszültség és lépésfeszültség.

Kérdés 190.Chto vonatkozik a pótlólagos elektroza-Szczytno jelenti elektromos rendszerek 1000 feletti?

Válasz. További elektromos biztonsági berendezéstől elektromos feszültség 1000 feletti közé tartoznak:

szigetelő állványok és bélés;

rúd átadó és összehangolása képesség.

Kérdés 191.Chto utal további elektroza-Szczytno jelent az elektromos berendezések 1000?

Válasz. További elektromos biztonsági berendezések elektromos berendezések akár 1000 V:

szigetelő hordozók és párna,

Kérdés 192.Kak felosztva poszterek és táblák Secure-ség?

Válasz. Plakátok és biztonsági táblák használják:

tilalom akció kapcsoló eszközök (megtiltása a-);

figyelmeztet a veszélyekre közelsége alatti részek feszültség alatt (figyelmeztetés):

lehetővé teszik bizonyos tevékenységek csak Run-SRI-biztonsági követelmények (előírják-nek);

jelezve a helyét a különböző létesítmények és a száj-roystv (index).

Megtiltja: „Ne! Az emberek dolgoznak „” Ne! MUNKA LINE „” Ne nyissa! Az emberek dolgoznak „” Fennáll az elektromos mező nélkül védelmi eszközök Entry tilos „” munka feszültség alatt ÚJRA Ne kapcsoljuk

Figyelmeztetés: A jel „VIGYÁZAT! ELEKTRICHES CFU-feszültség „és a plakátok” Stop stressz „” IP-vizsgálatokra ÉLETVESZÉLY „” nem fog ölni”.

Előíró: „itt dolgozni”, „itt megszakad.”

Kérdés 193. Bizonyos esetekben, védőszemüveg használt?

Válasz. Eltávolításakor és beszerelésekor a biztosíték alatti feszültségű zheniem elektromos és legfeljebb 1000;

őrlése során gyűrűk rotor forog elektrodvi-tor;

szúrja kábel;

amikor ömlött a tömege a kábel;

hevítésre és átvinni a forraszanyag bankot, vagy üst;

ha dolgozik, savas és lúgos (újratölthető bata-yard).

Kérdés 194.Trebovaniya alkalmazandó izolált montorskomu eszköz?

Válasz. Az eszköz legyen szigetelő bőr-E; Csavarhúzó ezenkívül el kell különíteni rúd

Szigetelő karokba kell tenni formájában di-elektromos fedelek, kell felszerelni, hogy a szerszám fogantyú, vagy eltávolíthatatlan egyrétegű vagy többrétegű bevonattal VLA-gostoykogo, maslobenzostojky törékeny Szigetelő-TION alkalmazott anyag fröccsöntéssel, merítéssel, és így tovább. N. A felület a szigetelő bevonat ez azonban nem lehet csúszós. Az alakja és barázdált felület a szigetelő fogantyú yatok kell biztosítani a könnyű használat eszköz.

Vegyület szigetelő karok fogantyúval, hogy Instrum- csavarhúzó és szigetelt rudak erősnek kell lennie, kizárt-tens azzal a lehetőséggel, kölcsönös hosszanti elmozdulás és elfordulás működés közben.

A szigetelés ki kell terjednie az egész fogantyút, és a hossza legalább 100 mm közepéig korlátozó leáll. Hangsúlyozni kell, legalább 10 mm, a vastagsága nem kevesebb, mint 3 mm, és nem lehetnek éles szélek és metszettel. A magassága fogantyúk ütköző tekergőzés-ki - nem kevesebb, mint 5 mm.

többrétegű szigetelés vastagsága ne haladja meg a 2 mm-es, egyrétegű - 1 mm.

Szigetelés rúd csavarhúzó elvileg nincs megálló. Iso-lyatsiya csavarhúzó rudak kell végződnie a parttól 10 mm-re a végén egy csavarhúzó.

Mindegyik réteg a többrétegű szigetelő bevonattal kell rendelkezniük annak színét.

Kérdés 195. A rend és a tartalmat tároló elektrozaschit-nyhsredstv elektromos feszültség legfeljebb 1000 feletti V.

Válasz. Electroprotective eszközzel működik, és a tartalékba kell tárolni és szállítani körülmények között, amely lehetővé teszi a használhatósági és alkalmazhatósági nélküli felújítási, azonban barrier-affinitású védeni kell a nedvességtől, zagryaz-neniya és a mechanikai sérülésektől.

Elektromosság védelmét szolgáló eszközök bakelit, műanyag ma-anyagok alapján, kemény gumi, fa kell tárolni zárt környezetben, Niyah.

Elektromosság védőberendezések gumiból vannak ex-pluatatsii zárt helyen kell tárolni, a spe-ügyi szekrények, a polcokon, dobozokban, stb elkülönítve a műszer. Meg kell védeni való kitettség olaj, ben zina, a közvetlen napfénytől.

Tartalék electroprotective eszköz gumi kell tárolni fűtött sötét, száraz helyen ütemben-ture O. 5 ° C-on

Szigetelő rudak tartják függőleges helyzetben felfüggesztett vagy telepített kelők nélkül veniya-dörzsölje vállán a fal. Tárolható egy vízszintes rúd 1 pozícióban. Ez nem lehet a számukra, hogy lóg be.

Szigetelő harapófogó tárolt különleges polcokon úgy, hogy ne érintse meg a falakat.

feszültség érzékelők és elektromos fogó kell tartani az ő esetükben.

Szigetelő eszközök és tartozékok munka feszültség alatt: szigetelt létrák, állványok és egyéb ana-logikai eszköz tároljuk specifikus helyeken, ahol védő-schayutsya a nedvességtől és a portól.

Kérdés 196.Obschie felhasználására vonatkozó szabályokat az elektromos biztonsági berendezések, használt elektromos feszültség, enni ig 1000 V feletti

Válasz. Az elektromos eszközök termé-ditsya céljukra elektromos VOLT Niemi nem magasabb, mint az, amelyre tervezték.

Minden nagyobb Elektromosság védelmi eszközök úgy vannak kialakítva, azok alkalmazásának zárt vagy nyitott kapcsoló troystvah us-és felsővezetékek csak száraz időben. Ezért én e források felhasználásának a kültéri és nedves az adott évben (esős, hó, fagy, köd) tilos. Ez egy speciálisan tervezett eszközöket arra tervezték, hogy ilyen körülmények között alkalmazható.

Minden használat előtt az elektromos védőeszközök személyzet köteles:

ellenőrizze az egészség és a hiányában a külső ártanak TIONS. tiszta és törölje a port, gumikesztyű ellenörzés rit hiányában defekt,

ellenőrizze a bélyeg, amelyek a feszültség használata engedélyezett ez azt jelenti-e közötti időszakban az időszakos vizsgálatok még nem járt le,

Használata védőeszköz a vizsgálati időszak lejárt, tilos, mivel az ilyen alapok alkalmatlannak tartják.

Kérdés 197.Kto felelős védelmét biztosító sredst-a személyzet?

A válasz felelős időben történő per-Saône Épületvillamossági bevált média-stvami védelem szabályai szerint a toborzás, szervezés és létrehozása megfelelő xpaneniya megfelelő ellátás, hogy időben elkészüljön az időszakos vizsgálatok és egy keresés-CIÓ, visszavonása nem megfelelő módon, illetve a szervezet számviteli nem napos vezetője a bolt, benzinkutak, hálózati oldalon, az oldal Mester vedeniikotorogo vannak elektromos vagy ra-bochie helyet, és összességében a vállalat - a főmérnök, vagy az a személy, etstvennoeza elektromos berendezés.

Dopuskaetsyapri kell egy írásbeli feladat rasporyazheniemodnogo arcát egy csoportja elektromos nizheIV nem felelős a számviteli, biztosítási, időben szervezése ellenőrzés, vizsgálat és tárolás jogorvoslatok ezt a felosztást.

Kérdés 198.Kak figyeli a védelem állapotát és a számla?

Válasz. Az osztályok a vállalkozások és a con-fogyasztóknál villamos vállalatok kell, hogy végezzen a „Journal of Accounting és tartó védelmi eszközökkel.”

Elérhetőség és állapotától védelmi eszközökkel kell ellenőrizni ellenőrző időszakosan, de nem kevesebb, mint 1 alkalommal 6 hónap bedobás illetve állapotuk rekord a vizsgálati eredmények a folyóirat.

Védelmi eszközök kiadott egyéni felhasználói A-nie is bejelentkezett.

Az összes utas az eszközök hasznosítási és biztonsági CIÓ zónát kell számozni, kivéve a védősisakok, szigetelő szőnyeg, szigetelő helyett wok, poszterek és biztonsági táblák, biztonsági korlátok. A sorban számozást létre a vállalkozás, attól függően, hogy a működési környezet védelmét alapok. Leltári szám közvetlenül festeni jogorvoslat vagy vybi-vayut fém vagy a védelem eszközeként perekreplennoy bir-ke.

Kérdés 199.Chto tartalmazza a védelem eszközeként a Rabo mint spot adó villanyszerelő elektromos feszültséget-1000?

Válasz. feszültség jelző - 2 db.

szigetelő fáklyák - én pc.

elektromos bilincs - a helyi körülmények

dielektromos kesztyűk - 2 pár

Dielektromos sárcipő - 2 pár

szigetelt szerszámok - 1 szett

hordozható föld - a helyi viszonyokhoz

Dielektromos szőnyegek és szigetelőpapucsok - nekem-stnym feltételek

sisakok - 1 db. dolgozóra jutó

légzésvédő - 2 db.

védőszemüveg - 2 db.

Ez az összeg a védelem minimális és kötelező. Főmérnök joga van, a helyi körülmények függvényében számának növelése és kiegészítése nomen-klaturu.

Kérdés 200.Kak tette a felvételi kihelyezett személyzet dolgozik az elektromos berendezések?

Válasz. A parancsnok a cég írásban, kivéve a cél úti beszámolókat a személyeket, akik nevezi ki a felelős vezetők, a munka a gyártók is vannak a csapat tagjai, valamint az egyének, macskaszem lehet kibocsátására a ruhát hosszasan-nek dolgozik az elektromos berendezések.

Hozzáférés az elvégzett munka összhangban van a „proto-villa biztonsági működés közben elektrousta-Nowok fogyasztók számára.” A kiküldött személyek kötelesek regisztrált tanúsítványt a megállapított formában az ellenőrzési ismeretek és a kijelölt csoport az elektromos biztonságot. Pro-Werke tudás kell elvégezni helyén állandó Rabo Önnek.

Kérdés 201.Kak utasítható kirendelt személyzet?

Válasz. Coaching folytat arc egy csoport elektrobe zopasnosti-V az igazgatási és műszaki személyzet vagy IV csoport az operatív vagy az operatív és a karbantartó személyzet a vállalkozás, ha azok kiküldött.

Tájékoztató a villamos végrehajtásakor figyelembe véve a jellemzők az erőmű, amelyben fognak Rabo tolvaj, és azok, akik kénytelenek lennének kiemelkedő on-line, a döntéshozók és a termelők a művek-észlelhetőség, utasítást és sémák elektrosnabzhe-CIÓ e létesítmények.

Utasítás kiadott naplókönyvelésben eligazítást aláírást instruktiruemyh és a vezető személy inst-ruktazh.

Kérdés 202. A felelősség a vállalkozások munkájuk Coma dirovannogopersonala.

Válasz. A parancsnok a felelős vállalat megfelelés személyek kirendelt hozzájuk rendelt csoportok az elektromos és végre a személyzet biztonsági előírásoknak.

A társaság, amelynél az elektromos elvégzett munka kirendelt végrehajtásáért felelős biztonsági intézkedéseket annak érdekében, hogy védje a munkavállalókat a vereségeket a munka és az indukált feszültség áramütést okozhat.