Jó tudni! Hallottuk kenyér javítók javítása, amit szeretnek

Most elég gyakran a címkén malomipari termékek a boltban látunk egy része a titokzatos összetevő - kenyér adalék. Az internet kezdtek megjelenni anyagok a javítók használt kenyeret és jóga szőnyeg. Ezek javítják? Miért? Hogyan? Milyen anyagokat mögé bújva ezeket a szavakat, és hogy biztonságban vannak az emberi egészségre?

Javítók liszt és a kenyér, vagy a kenyér javítók - éppúgy külön csoportként az élelmiszer-adalékanyagok, mint a színezékek és tartósítószerek. Ahogy a neve is sugallja, úgy tervezték, hogy javító valóban javítja - a kiváló minőségű lisztet. teszteljék a minősége, és ennek következtében, a minősége a végső sütött termék.

Liszt hibák kapcsolódó éghajlat, a rossz körülmények között a gabona növekedés, helytelen használat vagy nem használat technológiák, műtrágyák, a jelenléte a kártevők és az emberi tényező az arcát nem hivatásos dolgozók.

Jó tudni! Hallottuk kenyér javítók javítása, amit szeretnek

Gyakran liszt, különösen a búza, van egy csökkentett mennyiségű és minőségű glutén; tészta készült ez a liszt lehet korotkorvuschimsya, súrlódást vagy hányás réteg nem rugalmas vagy ellenkezőleg, túl bővíthető. Mindez annak az eredménye, milyen hatással van a minőségi kenyeret.

„Az elmúlt években, a vállalkozások, a sütőipar egyre inkább szembesülnek azzal a problémával, a liszt minősége. Ebben az esetben az alacsony sütési tulajdonságai lisztet gyakran kíséri magas obsemenonnostyu idegen mikroflórája. Szennyeződés okozza a mikroflóra gabona, amely magában foglalja a baktériumok, élesztő, penész. Ez tovább vezet mikrobiális romlásának kenyér, például a „burgonya betegség” (mikrobiológiai szennyezettsége gabona eredményeként mikrobiális aktivitás - szerk.) ..

Liszt hibák oka a gyártási hibákat, és azt meg kell változtatni során a teljes gyártási folyamatot. "

Jó tudni! Hallottuk kenyér javítók javítása, amit szeretnek

Liszthez csökkentett sütési tulajdonságai az elfogadható kenyeret, az összekeveredik a normális minőségű liszt vagy alkalmazott technológiai módszerek: növelése a vizsgálat időtartama szakaszos, és intenzitása, nyúlási teszt fermentációs folyamat, a változó fermentáció hőmérsékletén, mennyiségének növelése élesztő, változás a kezdeti tésztát savasság .

A választott módszer attól függ, hogy a méret a termelés. Szerint Alena, a nagyvállalatok képesek használni a félkész termékek, mint a tészta, folyékony élesztő, kovász és hegesztés, és a kis energiaigényű vállalkozások és mini-pékségek, mert a kis hajók, és a gyorsított technológia nehéz minőségének javítása és mennyiségének az árut. Ezért különösen fontos számukra, hogy használják kenyeret javítók.

Másrészt, van egy lelkiismeretes és felelősségteljes kistermelők, akik vásárolni jó minőségű liszt és nincs probléma a minőségi termékek és azok mennyiségét.

Jó tudni! Hallottuk kenyér javítók javítása, amit szeretnek

. - oxidáló fellépés javítók (E300 aszkorbinsav), azodikarbonamid (E927a), kalcium-peroxid (E930), stb Ezeknek a használata javítók javítja gázvisszatartását képességét a vizsgálat, ami növeli a kenyér térfogata, javítja rugalmasságát és morzsa porozitása szerkezetét;

- javítók redukáló hatású - ezek közé tartozik az L-cisztein és a kálium- és nátrium-sók (E920), nátrium-tioszulfát (E539). A megfelelő alkalmazás javítók csökkentő hatását növeljük volumetrikus morzsa rugalmasabbá válik, és meglazította, repedések és a robbanások a simított felületre cikkek;

- javítók alapuló enzimkészítményeket;

- javítók alapú felületaktív anyagok - a emulgeálószerek javítja a fizikai tulajdonságait a tészta, növekvő kenyér térfogata javítása kenyérbél szerkezete, annak tisztázása, és lassítják a szikkadás;

Ezenkívül javítóként kenyeret is lehet hab stabilizátorok, tömítések és egyéb adalékanyagokat, de ez egy másik történet.

Azodikarbonamid - és a kenyeret, és egy jógaszőnyeg

Mivel a tiltakozások amerikai aktivisták Hallottál azodikarbonamidnak - javító, ami ténylegesen felhasznált jógaszőnyegek és a cipő talpa, amely, mint a kenyér, nem árt, hogy javítsa rugalmasságát, és így porózus szerkezetű. Az ő nevéhez kötik veszélyes tulajdonságait, akkor betiltották az EU-ban és számos más országban azonban meg van engedve az Egyesült Államokban (amely ellen az aktivisták az egészséges életmód, sőt, az óvást).

Amerikában azodikarbonamidnak hagyományosan biztonságosnak tekinthető - ez használt egy zsemle gyorsétteremlánc Subway, KFC, McDonald és mások (csak USA). Azonban, mint már említettük, sok országban tilos - például Szingapúrban az azodikarbonamid felhasználását élelmiszerek, akkor fennáll a veszélye a hosszú távú szabadságvesztés és finom.

Jó tudni! Hallottuk kenyér javítók javítása, amit szeretnek

Bármi is volt, úgy tűnik, teljesen logikus, hogy egy jó és kiváló minőségű liszt szükséges, hogy javítani kell, és így a kenyér nélkül javító kezdetben egy jobb minőségű, mint a kenyér adalék. Sajnos, ez a kenyér drágább, de befektetni az egészségügyi, akár nem, mindenki választja magának.

PS: Hát, ha nagyon ideges, ha elolvassa a listát, hogy mit lehet venni a kenyeret javuló, mindig lehet sütni saját kenyeret. 😉