Formájának magántulajdon - studopediya

Az ingatlan, helyét és szerepét a gazdaságban.

tulajdonviszonyok fejleszteni a társadalmi termelés. Tulajdonjog - legalizálását meglévő ingatlan és gazdasági kapcsolatok jogi törvények és rendeletek.

• Tulajdonosi - ez a kezdeti tulajdonosi tükrözi schaya-jogi, dokumentációs konszolidáció az alany tulajdon jogát, hogy a birtokában egy bizonyos jó, a tényleges birtokba a dolog.

• használat: az a tulajdonság céljának megfelelően, a diszkréció és a felhasználó. Ugyanakkor birtoklására és használatára is csatlakoztatható a kezében egy egységnek, és szét lehet kapcsolni (a mezőgazdasági termelő rendelkezésére, és használja a zem-lej szállodatulajdonos birtokolja, de a szabály, ne használja azt). "

• érdekében - a kizárólagos joga a fizikai felett az áru, a jobb és a lehetőséget, hogy az ingatlan tárgy bármilyen kívánt módon, amíg a hajlam (eladó, ajándék, csere, bérlet, jelzálog, stb.)

Tárgyai tulajdon - fizikai és jogi személyek, amelyek között vannak kialakítva tulajdoni viszonyok (egyének, csoportok, az állam).

tulajdonság (azaz, amiről vannak tulajdoni viszonyok): föld és az altalaj; a víz; légterét; épületek, építmények, berendezések; növény- és állatvilágban; információkat; pénz, értékpapír és egyéb vagyontárgyak.

Szellemi tulajdon - a szellemi tulajdon (irodalmi, művészeti és tudományos művek-nye, teljesítő színészi karrierjét, társ-épület és hozzárendelés információ).

Tulajdoni típusú: köz-

Saját típusú magántulajdon, amelynek kizárólagos jogot, hogy saját, felhasználása és ártalmatlanítása a tárgy a tulajdonosi és a jövedelem-IME magánszemély. Ennek jellemzője - a vagyonátruházási öröklés útján. Egyedi saját (családi) tulajdon, mint általában, bemutatott kisvállalkozások (éttermek és benzinkutak, kis üzletek és a gazda-paraméter kezelése, stb.)

• a munkaerő - ez alapján a munkát a tulajdonos, időben Wiwa és szorozva a vállalkozói alak-ség, futás saját gazdaságban és más;

• A meg nem szolgált - nem kapcsolódik a foglalkoztatás a tulajdonos (öröklés, osztalék értékpapírok bevétel eszközök beágyazott konjugált hitelintézeteknek és más forrásokból).

Nyilvános vagyon- tulajdoni jellege, amelyben a termelési eszközök, eredményeit és ingatlan értékének a közös tulajdon.

Formái az állami tulajdon: az állami és kollektív.

A kollektív formája a társadalmi vagyon- zokogás-stvennosti amelynél dolog, anyagi és szellemi értékes-sti tartoznak egy adott közösség.

A felek közös tulajdon:

Co-op - az a tulajdonsága, tagjai a Cooper-kodik, egyesült pénz és munkaerő együtt dolgozni;

Emberek - eredményeképpen kifejlesztett az átmenet a kollektív Wu-állami tulajdonú vállalat vagy visszaváltásakor bérelt IMU léteznek (meghatározott hozzájárulási munkavállaló a tulajdon „a vállalat és a felhalmozott kamatot is);

Stock tulajdonosi - ez a csoport a magántulajdon, hogy hozzák létre a kibocsátás és az értékpapírok eladásából - részvények és kötvények.

bérlet - amely abból adódott eredményeként munkaerő kölcsönzés szám lektivom szerződéses alapon egy díjat, és egy meghatározott ideig;

Állami egyesületek és vallási szervezetek - annak köszönhető, hogy a saját források, adományok, valamint az, hogy a vagyonátruházási az állam.

Saját állapot egyfajta szociális zokogás-stvennosti, amely a tulajdon minden ember az országban.

Formái állami tulajdon:

• republikánus - állampolgárok tulajdonában (föld, ásványi vagyon, Köztársaság Bank, az állami költségvetési források, az enter-ment, az oktatási intézmények, egyéb ingatlan);

• települési (kommunális) - ingatlan nagysága polgárok társulása, a kerület (helyi költségvetési források, ház-CIÓ alap kereskedelmi vállalkozások és a közszolgáltatások, a transz-port, az ipari és építőipari vállalatok, oktatási intézmények, kulturális és egyéb tulajdonság).

Egy tipikus piacgazdaság 10-15% -a valós termelési tényező az egyes magántulajdon, 60-70% - a csoport a magántulajdon és a 15-20% - az állam.

Az átmenet a piacgazdaságba csak úgy lehet elérni alapján változások tulajdoni viszonyok.

-transzfer a privatizáció az állami és egyéb szervezetek részben vagy teljesen a funkciók közvetlen gazdasági irányítás, cseréje vertikális kapcsolatok horizontális, azaz között maguk a vállalkozások.