Etikett és etika - studopediya

A „etikett” meghatározása egy sor szakmai etikai szabályok külső megnyilvánulásainak az emberi kapcsolatok (például kezelés másokkal, formái címét és üdvözlettel, viselkedés nyilvános helyen, az asztalnál, el, beszéd interakció, modor és ruházat). Első pillantásra az esztétikai funkció képviseli a fő funkciója az etikett viselkedés, mert az etikett elvek és szabályok határozzák meg a külső viselkedését az emberek. A figyelmet a külső formák udvarias nők kezelésére, bemutatása és üdvözlő, tárgyalni, magatartás az asztalnál, képfeldolgozás, stb különböző körülmények között, mert általuk megtestesített általános elképzelések szépség viselkedés és külső emberi formában, az tükrözze a sürgős szükség van, hogy a szépség, hogy hozzon létre saját magában és a körülötte. Ebben az esetben az esztétikai oldala és etikus magatartás kapcsolódik. Bármilyen emberi cselekvés etikai és esztétikai érték és összefüggésben lehet, egyrészt, finom vagy csúnya és másrészt, jó vagy rossz. Ez a funkció felfogás lehorgonyzott etikett.

Etikett szabályok értelmében karbantartási meglévő egy adott társadalomban (közösség) fogalmát az emberi méltóság, a kedvesség és az udvariasság. Abban az erkölcsi lényegét etikett - egyfajta „kis etika”.

A „etikett” és „etikai” hasonló hang, de különböző eredetű és jelentése. A „etika” egy ősi görög eredetű (az «ethosz» - természet, szokás), és utal az erkölcsi szférában. Etikett - a koncepció viselkedési. Ugyanakkor, mint jelenség a kultúra etikai és etikett kiegészítik egymást, és befolyásolják egymást a társadalomban. A normák az etikett, ellentétben az erkölcsi normákat, rokon, ezek jellegét meghatározza, hogyan, hogy részt vegyen a másik, hogy ne zavarba a kommunikációs partner. Az alapja a modern etikett lefektették az ősi erkölcsi elv ismert sok nemzet, mint az „aranyszabály” Vel foglalkozni másokkal, ahogy szeretnénk, a férfiak tenni veled. Jellegzetessége a modern kommunikációs etikett vannak udvariasság, a méltóság, az őszinteség, a bizalom, a gyorsaság, a kényelem, a szépség, a siker. Ezek az értékek interperszonális kapcsolatok vannak kódolva az egész rendszer a verbális és nem verbális jelek, ami úgy tűnik, etikett.