Édes, mint a méz - studopediya

Az Úr áldásai a Bibliában méz fontos helyet foglal el, valószínűleg azért, mert az édessége. A bibliai időkben az emberek használják a méz helyett cukrot vagy hozzátette, hogy a cellulóz friss gyümölcs.

Az egyik legismertebb említése méz utal a Biblia a csata között az izraeliták és a filiszteusok:

„És az egész nép elment az erdőbe, és ott volt a méz a földön. És az emberek mentek az erdőbe, mondván: Ímé, a mézet. De senki sem tette ru-ki a száját; mert félt a nép az eskü miatt. Jonathan nem hallotta vala, hogy atyja a népet, és kinyújtá a rúd vége volt a kezében, és belemártotta a méhsejt me-dovy és kezét a szájához, és a szeme megvilágosodott. Azt mondta az egyik ember, mondván: A te atyád adjured a népnek, mondván: „Átkozott az ember, a ki eszik élelmiszer”; Az emberek halvány. És monda Jonathán: Atyám zavarta zem-lu; Nézd, felderült a szemem, amikor megkóstolta, nem sok mézet. Ha az emberek ettek ma a zsákmányból, ka-kuyu talált az ellenség, hogy ez nem volt több, lenne lepődni a filiszteusok „(1 Sámuel 14: 25-30) ?.

A csata a filiszteusok, „az emberek nagyon halvány”, és Liu Di rohant termelés nyerte a filiszteusok, a kedélyek Wali juh, bika és borjú, és megették őket a vér. Ily módon nemcsak megszegte a fogadalmat Saul, de a Mózes törvényében, a szakasz-yuschy ételt egy tiszta és tisztátalan (lásd 1 Királyok 14: 31-33.).

Az ókori egyiptomi papirusz Hozzávetőleges de-kilenc kezelések különböző betegségek; Ezen alapok több mint ötszáz tartalmaz mézet, mint a bázis.

Az ókori görögök és rómaiak is tudták, hogy a méz alkalmazzák a sebet, és segít, hogy gyógyítani. Med elpusztítja a káros baktériumok, belül és kívül egyaránt a testet.

Utazók gyakran az úton mézzel leküzdésére hasmenés, gyakran mézzel jobban működik, mint más gyógyszerek hatását. Tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy a méz ellen hatásos okozó patogén baktériumok pi schevoe mérgezés, mint például Salmonella, Shigella, Escherichia coli, és még kolera. Példabeszédek 24:13 tanácsos:

„Egyél, fiam, mézet, mert jó, és a méhsejt, ami édes a te íze.”

Figyelem: A CDC nem bagoly-Tuyetet szülők adnak méz alatti gyermek egyéves, mert a méz lehet továbbítani botulizmus spórákat. Az erős immunrendszer B Stem felnőtt ellenük való védekezés, de az immunrendszer védelme még nem alakult ki a kisgyermekek.

Az egy evőkanál mézet tartalmaz 64 kcal és 17 gramm szénhidrátot tartalmaz. Mivel a méz nagyon magas kalóriatartalmú, és tartalmaz egy csomó szénhidrátok, követni fogjuk a bölcs tanácsot Szentírás:

„É talált mézet? Egyél annyi, amennyire szüksége van,

nem telik velük, és hányni azt „(Példabeszédek 25:16).

Az ókorban, a méz kézbesítették az asztalon, főleg a vendégek tiszteletére. Ez általában evett desszert vacsorára.

A Közel-Keleten, és most egy népszerű desszert a „mézes krémmel.” Egy negyed vagy fél csésze mézet adunk egy pint joghurt (vagy becslés HN, vagy nagyon vastag krém). Jellemzően, a méz és joghurt szolgált az asztalnál egyedül, és minden vendég keveri magát távol-CIÓ ízlés szerint. Hideg időben a joghurt enyhén melegítjük, és melegített - lehűtjük.