Diszkonttényező - studopediya

Hőmérsékletet. hogy amely hűti a levegőt abban foglalt vízgőz telítési elérte (egy adott relatív páratartalom és állandó nyomáson), ez az úgynevezett harmatpont.

ahol: Kt - leszámítva faktor;

D - a diszkontráta (diszkontráta);

t - évben a projekt.

A diszkontráta szintjén hozott a refinanszírozási ráta a Nemzeti Bank vagy a tényleges kamatlába hosszú lejáratú banki hitelek. Amennyiben szükséges, figyelembe veheti a kockázati prémium, ami hozzáadódik a diszkontrátát kockázatmentes befektetések.

Nettó jelenérték (NPV)

A külföldi gazdasági irodalomban a szám megfelel a nettó jelenérték az úgynevezett nettó jelenérték (NPV).

Nettó jelenérték (nettó jelenérték - NPV) leírja az integrált hatás a projekt meghatározása a kapott értéket leszámítva (állandó kamatláb eltekintve minden évben) közötti különbség az összes kedvezményes éves beáramlás és kiáramlás valódi pénz összegyűlt a horizont felett kiszámításának projekt :

ahol: T - számítási lépés száma (t = 1,2,3 ... T);

T - horizont számítás;

Pt-1 - Eredmények A T-1 számítási lépés;

Zt-1 - a költsége 1 t-lépésben számítás, beleértve a beruházások;

D - a diszkontráta;

Pt-1 = Pt-1 - Zt-1 - pénzáramok (hatás) elérni lépésben t-1;

D - a diszkontráta.

Kt - leszámítva tényező.

Nettó jelenérték megmutatja az abszolút összegű nyereséget adott az elején a projekt, és kell egy pozitív érték, vagy beruházási projekt nem tekinthető hatékonynak.

A projekt előnyös, ha:

Belső megtérülési ráta (IRR)

Belső megtérülési ráta (profit) (IRR) - szerves index, amelyet úgy kell kiszámítani, találd meg a hozamot a befektetési, amelyben az érték a jövőbeli bevételek egyenlő a beruházás költségeit (azaz NPV = 0).

Ebben az esetben, a számítást a GNI-alapú az egyenlet

És ahol - a költségek a teljes beruházási költségek és díjak hitelek (hitelek) végrehajtásával kapcsolatos, a tőke költsége a projekt, a számlázási időszak (számítási horizont).

Ha a projekt végezzük hitelek. GNI jellemzi a maximális százalékot, lehetséges, hogy egy kölcsön, hogy fordítson le értékesítéséből származó bevétel.

Egy adott befektető hozam a befektetett források beruházások indokolt, ha a VDN egyenlő vagy meghaladja a beállított értéket. Ez a mutató is jellemzi a „biztonsági sáv” projekt. kifejezve a különbség GNI és a diszkontráta (százalékban kifejezve).

A diszkontráta (súlyozott átlagos tőkeköltség) egyenlő GNI, a következőket jelenti:

· Ha veszünk egy bizonyos összeget a bank (befektetési társaság) alatt százalékában azonos GNI, és tedd a projektben n évben, majd a végén ezt az időszakot, akkor kifizeti a tőkét és kamatot a kölcsön, de nem keresnek további forrásokat;

• ha teszünk a projekt saját eszközeikkel, akkor n év múlva mi lesz a ugyanazt az összeget, amelyet mi lett volna csak fel, hogy a pénz a bankban (a kamat egyenlő GNI);

· Ha használjuk a saját források és a kölcsöntőke és az ugyanazon átlagos tőkeköltség egyenlő GNI végén időszak n maradunk az azonos mennyiségű tőke, mindeközben a tőkeösszeg, kamat hitelek és osztalék.

Minél magasabb az IRR képest a tőke költsége, annál kedvezőbbek a projekt úgy néz ki, a több „biztonsági tartalékot” a projekt.

A nyereségesség index (nyereségesség)

ahol: IR - jövedelmezőségi index

DI - kedvezményes beruházási összeg a számlázási időszak (számítási horizont).

Ezzel szemben a NPV, jövedelmezőségi index - a relatív mértéke a jövedelem egységnyi input és a gyakorlat akkor használjuk, ha összehasonlítjuk a beruházási projektek különböző jellegű. IR használják összehasonlítani alternatív projektek. Minden dolog egyenlő értékek NPV jövedelmezőségi index alapot biztosít, hogy a projekt, amely a legnagyobb értéket.

A beruházási projektek hatékonyabb a TS 1.

Ha a NPV pozitív, az IR> 1, és a projekt hatékony, és fordítva, ha a NPV negatív, az R & D<1, проект неэффективен.