Dilatációs objektumok - studopediya

Deformáció a változás alakja vagy mérete az anyagi test (vagy annak részét) bármilyen fizikai tényezők (külső erő, fűtés, hűtés, páratartalom változás egyéb hatások). Néhány fajta törzsek elemzi megfelelően a neveket a test tényezők: hőmérséklet, zsugorodás (zsugorodás - méretének csökkentése az anyagi test és annak a nedvesség elvesztését anyag); üledékek. (tervezet - rendezését az altalaj a préselés közben alatta), stb Ha külön szerkezet megvalósítani egy anyagi test, vagy akár szerkezeti rendszer egészének, ilyen alakváltozás bizonyos körülmények között zavarokat okozhat a teherbírás vagy teljesítménycsökkenés.

nagy hossza az épület alá deformációk hatása alatt számos tényező, mint például: a nagy különbség terhelés a szubsztrát a központi része az épület és az oldalsó részei, míg a heterogén talajban, a bázis és egy nem egyenletes csapadékot épületek jelentős tény, - hőmérséklet-ingadozás a külső levegő és az egyéb okok.

Ezekben az esetekben, a falak és egyéb elemek az épületek tűnhet repedések, amelyek csökkentik az erőt és az épület állékonyságát. Előtti prezhdeniya repedések az épületekben elhelyezett tágulási hézagok. hogy vágja az épület különböző egységekre.

Üledékes varratok készülnek azokon a helyeken, ahol számíthat a differenciál település különböző részein az épület: a határait területek különböző terhelések a felszínen, ami általában által okozott eltérés építménymagasság (a különbség a magasságtól felett 10m készülék üledékes varratok opcionális), a határok terület különböző elsőbbséget fejlődés, valamint a csomópont új falak a meglévő, a határok parcellák található azon az alapon sokszínű, minden más esetben, ha számíthat a differenciál település a szomszédos építési telek TIONS.

üledékes közös tervezési lehetőséget kell biztosítania a függőleges mozgást az épület a másikhoz képest. Ezért üledékes varratok szemben a termikus öltöny, nem csak a falak, hanem az alagsorban az épület, valamint a mennyezet és a tető. Így üledékes varratok átvágta az épület bontva különálló részből áll.

Attól függően, hogy a cél kompenzátorokat következő: zsugorodás, hőmérséklet, üledékes és antiseismic.

Y egy d n k H e w s. A monolit beton vagy vasbeton falak upon beállítás (keményedés) beton csökkent térfogata, úgynevezett zsugorodás, amely maga után vonja repedés. Ezért az épületek ilyen falak do varratok függetlenül hőmérséklet-ingadozás, amelyek úgynevezett zsugorodás.

Te m p e r t u r e k u n k. Ha jelentős változások a külső levegő tempera-túrák rendelkező épületek nagy hosszúságú, deformációk lépnek fel. Nyáron az épület fűtési meghosszabbított és kibővített és csökkent hűtés a téli hónapokban. Ezeket a deformációkat kicsik, de vezethet repedések. Annak érdekében, hogy az épület-raschle nyayutsya táguláskiegyenlítőkből nyíró át őket, vagy teljes magassága mentén akár alapjait. Az alapokat tágulási hézagok nem szűnik-vayutsya, ahogy vannak. míg a földön, nem tartoznak a jelentős mérhető neniyam-levegő hőmérsékletét. A tágulási hézagok számára vízszintes mozgása különálló részből áll az épület, hogy azok jack-Dinh.

A távolság a varratok hőmérséklet változik nagyon széles határok között (ot20 200mm).

O egy n d a H e w a s s. Minden esetben, amikor azt várhatjuk egyenlőtlen dimenziós és egyenlőtlen nagyságú és időben üledék szomszédos épületelemek, gondoskodjon üledékes varratok. Ilyen üledék lehet, például:
a) a határait régiók különböző terhelés a szubsztrát miatt különböző szabályozási terhelések vagy különböző emeletes az épület (magasságban és egy különbség több, mint 10 m 3 vagy több emeletes);
b) a határokat a különálló bázisállomások (homoktalajok olyan kicsi és gyenge eső, és az agyag - a nagy és hosszú);
c) a területek határai különböző szekvencia erekció öböl zda-CIÓ (hullámos és nem hullámosított talaj);
g) a csomópont újonnan emelt falak a meglévő;
d) ha az épület egy komplex konfigurációs felülnézetben;
e) bizonyos esetekben dinamikus terhelések.

üledékes közös tervezési lehetőséget kell biztosítania a függőleges mozgást az épület a másikhoz képest, így üledékes varratok ellentétben termikus elégedett nem csak a falak, hanem az alagsorban az épület, valamint a mennyezet és a tető. Így üledékes varratok átvágta az épület bontva különálló részből áll.

Ha az épület szükséges hőmérséklet és üledékes ízületek, ezek általában egyesítjük, majd az úgynevezett hőmérséklet-üledékes. Hőmérséklet-üledékes varratok biztosítania kell a horizontális és vertikális-nek mozgó alkatrészek az épületek. Lehetnek hőmérséklet-üledékes és üledékes varratok csak.

A n t és f c m d és b e és f s w. Hajlamos területeken eget rengető, az épület önálló törvény az egyes részeket vágjuk egyes rekeszek antiseismic varratok. Ezek a fülkék előzetesen höz önálló ellenálló tárgyak, melyek a vonalak vannak elrendezve antiseismic varratok kettős fala, vagy kettős sorban a tartókarok tartalmazza a hordozó csontváz megfelelő rekeszébe. A kötések vannak kialakítva az előírásoknak megfelelően DBN.

Anti-szeizmikus ízületek egy vonalban vannak a legújabb hőmérséklet, ha szükséges.

Dilatációs objektumok - studopediya

Konstruktív megoldásokat ízületek épületekben

Dilatációs objektumok - studopediya

és - dilatációs az egy emeletes frame épületek; b - a üledékes varrat egy emeletes könnyűszerkezetes ház

Dilatációs objektumok - studopediya

in - dilatációs épületekben nagy hordozó keresztirányú falak; r - tágulási hézag sokemeletes épületben drótváz; d, e, f, - lehetőség hézagainak kőfalak

1 - telepeket; 2 - bevonjuk a hordozó szerkezet; 3 - fedőlap; 4 - bázisok alatt oszlopok; 5 -Total alapot a két oszlop; 6 - falpanel; 7 - panel betét; 8 - hordozó falpanel; 9- födémlemez; 10 - thermofiller.

A maximális távolság a tágulási hézagok

Részletek az épületszerkezet