Célok és a cél szabványok - studopediya

Hozzárendelése cél egyrészt az, hogy azonosítani a speciális pénzügyi célok és a megfelelő szabályozó pénzügyi eredmények a szerkezeti egységek; másrészt, hogy a cég vezetése képes követni a változásokat a pénzügyi helyzetét a társaság és az időszakos módosításokat.

A célok lehetnek abszolút (az értékesítés mennyisége, nettó tömeg vagy bruttó profit, honnan határértékeket, és így tovább.) És a relatív, vagy célok, normák (norma nettó vagy bruttó nyereség arányok félig változó költségek, stb.) Mutatók is politikai (és nem változtatható költségvetési időszakban) és a korrigált (amelyek időszakos felülvizsgálatot a költségvetési időszak eléréséhez politikai mutatók). Között a politika paramétereit lehet hozzárendelni aránya és súlya a nettó profit, a vállalati kiadási korlátokat. módosítására lehet szükség, hogy biztosítsák a megfelelő szintű teljesítményt (haszon) ugyanabban a költségvetési időszak olyan tárgyak félig állandó költségek, mint az írásvetítő.

A fő probléma meghatározásában cél tervezési folyamat célja annak biztosítása, hogy megfelelő kapcsolatot, a rendszer. Ebben az esetben először a kitűzött indikátorok szerkezeti egységek lehetővé teszi az alapvető pénzügyi céljait a társaság; Másodszor, egy bizonyos szint politikai mutatók kell ellátni megfelelő mutatók javítható. Például, ha az egyik fő célkitűzés a tömegét és nettó árrés (politikai teljesítmény), az eladási mennyiség arányok félig változó, és korlátozza a felső biztosítania kell, hogy a termelés számított szintje jövedelmezőségét. Elvét követve a rendszerek is jelenti követi a kapcsolat az egyes mutatók, gyakorlása felett, hogy a változás néhány ilyen hatással lehet a jelentése a többi. Ezt az összefüggést lánctalpas szintjén egyik szerkezeti egység és a különböző indexek CFD DSPD vagy költség központ.

A CFD rendszer célok jelenhet meg az alábbiak szerint:

· A legfontosabb politikai mutatók - a teljes vállalati kiadások, a súlya a nettó nyereség (egy évre, havi bontásban) és a ROA (az év).

· Állítható arányok mellett - a bruttó arány (margin) értékesítés és a nyereség (havi, megfelelően módosított költségvetési szabályok, hogy a szakpolitikai szintű fő index - nettó eredmény) forgalom aránya eszközök.

· A legfontosabb korlátok - a szint általános költségek és a kezdeti költségek, követelések és kötelezettségek, vagy az értéke a növekedés, a maximális külső hitelfelvétel, a minimális szintet a végső egyenleg, a növekedés a teljes vagyon.

· A DSPD céloknak lehet sokkal keskenyebb:

· A fő politikai paraméterek - tömeg és a nettó árrés (egy évre, havi bontásban).

· Állítható arányok mellett - a bruttó árrés (margin) Profit és értékesítése (havi bontásban, megváltozik összhangban a költségvetési rendeletek, annak érdekében, hogy a döntéshozatali szinten a fő mutatók - nettó jövedelem).

· A legfontosabb korlátok - a szint általános költségek és a start-up költségek maximális összege a külső hitelfelvétel.

Számszerűsítése szerkezeti egységek [5]