Boldog nyugdíjas - studopediya

A vágy a „kis boldogság» [JaberF. 1971] idős korban élénken során a teljes előző életem, és az eredmény ebben az állapotban úgy tűnik, nagyon is valóságos személy.

Azt mondta, hogy az időskori először tapasztalat * új és szokatlan öröm és az érzés, az első alkalommal

tapasztalható elégedettség és mások, nem talál jobb meghatározása az állapotuk, mint boldog.<.>

A fogalom a mentális öregedés nem lehet)

kor időszakokban. Ez átmeneti, és lehet kombinálni különböző pillanatait

sötétedik. Ellentétben boldog tapasztalatok időskori ezen államok fiatal és érett években ez, hogy nem várható a jövőben, és teljesen kimerült tapasztalatait a jelen. <.> Ez körülbelül egy boldog idős korban különösen kedvező formája az öregedő <.>. Jó fizikai egészség, mérsékelt közös korral járó változásokat, a hosszú élettartam, fenntartása aktív életmód, a magas társadalmi státusz, a jelenléte a házastárs és a gyermekek, a mai anyagi jólét nem jelentenek garanciát és biztosítékot a figyelmet az idős kor, mint a kedvező időszak az élet. És a jelen ezek a tünetek, külön-külön és kombinálva, egy középkorú férfi tekintheti magát teljesen hibás, és nem veszi érlelésére. Ezzel szemben, a rossz fizikai egészség, szerény anyagi jólét, a relatív magány egy idős ember lehet harmóniában öregedés, látni a pozitív oldalon az ő öregkori élet, hogy megtapasztalják öröm. Ó, boldog öregség jogszerű beszélni, ha van elégedettek az új élet, az ő szerepe ebben az életben. <.> Elégedettség az időskori - különösen fontos tényező. Azt sugallja, hogy nincs változás az ő „én” <.>.

A tapasztalataink a mentális egészség élő idősek ápolási otthonokban, vagy az otthoni, lehetővé tette számunkra, hogy azonosítani egy embercsoport (viszonylag kis számát tekintve), pozitív értékelése a szenilis és hogy elégedettek a régi kor. <.> Adunk egy általános jellemzője ennek a csoportnak, szükséges először, hogy hangsúlyozzák a határozott orientációjú az idősek jelenleg. Ezek az emberek nem mutatnak semmilyen vetülete a múltban, hanem nincs fenntartható terv a jövőre aktív életet. Ma szenilis létezése elfogadott fenntartások nélkül és nem tervezi, hogy változtatni a jobb. Ezekre idős tipikus jelent meg először a késői korban trend felülvizsgálatát a korábbi aktív célzási beállítások, szabályok, hiedelmek. Az ilyen szellemi munka vezet a fejlődés egy új, elmélkedő, nyugodt és önellátó élet helyzetbe. <.> Az élet körül, a mai egészségi állapota, fizikai betegség, az élet érzékelt tolerálható, mint ők. Ez a hozzáállás, hogy maga és mások is

egy idős ember értékét új attitűdök [RaberP. 1984]. Ekkorra általában meghatározott és új érdekek, korábban nem jellemző a férfi. Közülük kiemelkedik fellebbezést a természethez, a megerősítése a különféle erkölcsi rendszerek [Carstensen L. et al. 1983]. Az idősebbek azt mondják, meg érdektelen vágy, hogy hasznos másoknak, különösen a beteg és gyenge, néha az első alkalommal van egy szerette az állatokat. Néhány ilyen régebbi felfedezi, hogy idős korban, kedvező hatással van, hogy képesek kreatívan feldolgozni a tapasztalat és tudás, ez segít erősíteni egyfajta elégedettség <.>

Szemlélődő és derűs pillantást saját maga, a környezet, amely megjelent az első alkalommal az időskori tükrözi lényegében egy passzív és aktív helyzetbe, mivel ez határozza meg a jellegét és formáját az emberi tevékenység és a viselkedést.

Ilyen az élet hozzáállása befolyásolja a kapcsolatokat, amelyeknek a székhelye egy idős ember másokkal. A befelé fordulás, akkor diagnosztizálnak idősebbek, viseli a funkciók a védelem saját belső világának a külső hatásokkal szemben <.>

Ismerős az emberi orientáció a környező változik a korral, hogy összpontosítson magát <.> Régi ember talál egy alacsonyabb kell, hogy legyen a reflektorfényben, akkor kevésbé dramatizálja tapasztalatait, mint a fiatalabbak. a belenyugvás tendencia mögött meghúzódó gondolat a régi konformizmus. <.> Bizonyos mértékig ezek az új vonások tükrözik a tendencia, hogy az ön-elszigetelés és kiválasztása megfelelő bizonyíték erejét, hogy a módszert a környezethez. Öregember szempontból felveti a kérdést, és hivatalosan egyetért a beszélgetőpartner. Azonban sem a néző, sem a viselkedését ebből eredő, nem változnak. Ez a fajta kapcsolat több mint jellemző az idősebb nők, mint a férfiak, tükrözve azt a tényt, hogy a nők jobban alkalmazkodik az adott körülmények között a külső környezet. Az ilyen formában egy öregember kommunikálni másokkal tükröznie felfogása a valóság az erők és képességek, nem viszik az érzést semmibe lag, megaláztatást.

Az az elképzelés időskori élet, mint egy teljes értékű élettartamát nagyban befolyásolja ekkorra alakult a tevékenységek jellegét. Elégedettség vele - jelentős pillanat az életében ugverzhdenii hasonló fogalom. <.> Pozitív értékelést öregedés vezet a megfelelő, keretek és mennyiségének napi tevékenységek (vagy foglalkoztatás), és elégedettség a pozitív hozzáállás határozza meg azt a tényt, hogy saját öregedés <.>.

<.> „Boldog idős kor” az idő, amikor a foglalkoztatás jellegétől függően választjuk meg a múlt, jelen érdekeit, lojalitás és a személyes törekvések. Hiába próbálja mesterségesen vagy erőszakkal kötődnek egy idős ember semmilyen tevékenységet, függetlenül attól, hogy még lehetséges, és ez a helyes dolog számára. Az előnye kor tükrözi az a tény, hogy a forma és a foglalkoztatás típusa által választott maga az ember. A lényeg az, hogy van egy vágy, hogy válasszon a régi, és a formája és jellege a foglalkoztatás másodlagos fontosságúak, és nagyon különböző lehet. <.> A vágy aktivitás és a foglalkoztatás - az, ami életet ad a régi életét.

Csendes és szemlélődő magatartása saját öregedés, hogy az a tény, hogy ez magával hozza, a megnyitása új örömök az életben - mindez valójában egy sor tulajdonságot, az úgynevezett „időskori bölcsesség.” <.>