Az oktatás, mint a holisztikus pedagógiai folyamat - studopediya

A modern művek pedagógiai, a pedagógusok számára, a tankönyvek és kézikönyvek, népszerűsítette néhány fogalmi képlet a következő: „Az oktatás + Tréning = Education”. Ez nem tükrözi a jelenlegi CIÓ tartalmazó pedagógiai jelenség.

Oktatás - egy hosszú és összetett folyamat az épület a személyiség a maga képére, egyfajta egyre magát. Ő kétségkívül tartalmaz pro-folyamatokat az oktatás és képzés, hanem magában foglalja a szocializáció és individualizáció az egyén, a testi, értelmi, erkölcsi-nek, művészi fejlődését. Művelt nevezhetjük nem csak egy ember a „tanulás”, érettségizett vagy főiskola, és az a személy, aki készen áll a független és felelős cselekvés alapján az általuk választott a pro-szakmai tevékenység, amely hozzáértő dönteni az új körülmények között, leküzdeni az élet nehézségeit és ellentmondásait érdekeit az emberek a jóság, az igazságosság.

Ennek eredményeként az oktatás kell egyfajta elkötelezettség az élet, képes fellépni, hogy a döntéseket, hogy különbséget jó és rossz között, és kiválasztani a helyüket ezek az erkölcsi ellentétek, kapcsolatokat építeni különböző emberek, hogy megtalálják a szükséges információkat, és azt eredményesen. Más szóval, a modern művelt ember kell HORO-sho szocializált.

Kutatásai alapján a hazai pszichológusok (B. G. Ananev, L. S. Vygotsky, V. S. Merlin, D. B. Elkonin, D. I. Feldshteyn) formájában általánosított-schennom személyes fejlődés lehet meghatározni, mint egy sor minőségi folyamatok változások az emberi mentális integritásának: javítja a működési készségét, az újabb mentális struktúrák operációs rendszerek, amelyek az egyén szempontjából a lehetőséget, hogy sikeresen megoldja életük problémáit.

Tudományosan megalapozott periodizációnak kor fejlesztés lehetővé teszi jelölésére chit változó alakulása a vezető tevékenységét, amelyre az egész folyamat az oktatás, a szocializáció és a képzés. Ezen túlmenően, a fejlesztés, a modern pszichológia jelentősen mélyült megértése a fő megnyilvánulása az egyes tumorok különböző korosztályokban, meggyőző Conca retizirovala ötlet egyediségét a lelki élet minden gyermek életkorát.

Az oktatás, mint a holisztikus folyamat magában alrendszere oktatásban. A „oktatás” az egyik legnagyobb multi-értékes-CIÓ fogalmak pedagógia. Magyar folklór, ősi vallási és filozófiai és pedagógiai szövegek jelzik chtoponyatie „oktatás” kifejezés az egyik legősibb archetípusait orosz kultúra. Ha pedig a

TABLE (életkor periodizációja fejlesztésének Vigotszkij és El'konin)

szemantikai jellege a „oktatás”, könnyű megállapítani az alapja a „pi-a tolvaj” (szinonimája a „takarmány”, „lelkigondozás” innen). Szó, melynek értéke Zack jel- ING ötlet, hogy a létesítmény jó ember nem lehet befolyás nélkül kívülről, de a hatása jó, szív, gondoskodó, és a válasz kormányzati. Szláv ortodox értelmezése oktatás megszünteti a vak imádata a személyes én, tükröződik a Latin EDUCO.

A modern pedagógia megkülönböztetni több jelentése „oktatás” fogalmát:

# 9633; pedagógiai értelemben - menedzsment fejlesztése a személy a körülmények házireceptek pedagógiailag szervezett játékok, kognitív, a munkaerő és a művészeti tevékenységek és kommunikációs hallgatók;

Ez könnyű észrevenni, hogy a definíciók jellemzik a „külső” története Nos, a folyamat az oktatás, a terv a tényleges tanítás. De az oktatás és javasolja egy mély „belső” tervét a változás a személyes szinten. Ebben az értelemben, az „oktatás” - a változási folyamat

Oktatási zajlik mindenféle tevékenységet, amely magában újra benok, megvalósult az üzleti és interperszonális kapcsolatok. Az élet értéke nem logikusan megérteni és megjegyezni, és tapasztalt PLAY-tannikom, „Exit” szintjén szükségleteinek, amelyet meghatározott-lyat viselkedését.

Oktatási .fenü személyiség körben th kilátások a különböző a természet az élet kérdések a társadalom, emberi. Ezért az oktatás mindig is a tanuláshoz. Oktatás - az asszimilációs folyamat ismeretek és készségek, és módot a kognitív tárgy-de-gyakorlati tevékenység. Oktatási elsősorban jár egy speciális, de a szervezett kognitív tevékenység (oktatás), ahol egy személy foglalkozik az információs és mesterséges jelrendszert.

Mert amit az ember meg kell tanítani? Naetot kérdés továbbra XVIIveke mondta Ya. A. Komensky: hogy az ember emberré lett! Ugyanez a gondolat a XX században tette az elvet a tanítási tevékenységek háború sújtotta falu Pavlysh V. A. Suhomlinsky: „Az ember meg kell tanulni, mert egy ember!”

Nem tud segíteni, de magára a figyelmet kétértelműség alap kategorikus-ry, jellemző tárgyát pedagógia, néha nehéz „nevelt” kapcsolat. Hogy van ez határozza meg?

Először is, a pedagógia - a tudomány területén a humán vizsgálatok, de a világon kevés jelenségek bonyolultabb ember.

Másodszor, az oktatás az egyik legrégebbi területek ismerete, „felnőtt” a legkülönbözőbb szellemi és gyakorlati anyag. Saját forrás - az évezredes gyakorlat az oktatás, az etikai és kaszt hagyományok bírod zheniya minden tudomány, hogy tanulmányozza az emberi természet és a társadalom.

Nem hangtompítós vita legfontosabb tudományos probléma pedagógia - sürgős állami-sti tárgyát. Ő fantasztikusan összetett és a kísérleti fix Vania és elméleti indoklást.

Kíváncsi példa arra, hogy a téma a pedagógia észlelt ucheny-ki más tudományterületek. Az egyik művét Jean Piaget le az emlékezetes esemény történt vele, ami a találkozó Albert Einstein. A nagy fizikus nagyon érdekli az üzenet Piaget mintegy pszicho-pedagógiai kísérleteket a gyerekekkel, kérve a részleteket, hogy mi de Lali kollégák, tanárok-kísérletezők. Az elválás, az Einstein-meggyőzés, nap, azt mondta, hogy a kutatás a pedagógiában mérhetetlenül bonyolultabb, mint amit a fizikus.