A közömbösség ez, és mennyire veszélyes közömbösség, egészséges internetes

A közömbösség ez, és mennyire veszélyes közömbösség, egészséges internetes

Legalább egyszer az életben minden egyes ember legyőzi a közömbösség. Ez az állapot a közömbös attitűd a világ, az emberek, az aktuális események, valamint a saját sorsát. Az orvosi terminológia ismert, mint a közömbösség apátia. A szó a görög nyelv, lefordítva azt jelenti: „leválás”. A statisztikák szerint a legnagyobb arányban az esetek apátia van rögzítve a magas jövedelmű országokban. A WHO szerint az első helyen áll Franciaország - 21%, a második amerikai - 19%, a harmadik helyen a holland - 17, 9%. A modern orvostudomány kezeli apátia, mint egy kóros állapot, amely előírja, diagnózis és kezelés.

A veszélyes közöny?

Azt mondják, hogy vannak szélsőséges példák közöny. Ez egy olyan állapot, amelyben egy személy közömbös minden, ami körülvesz, és magának. Amikor egy különösen előrehaladott stádiumban, nem hajlandó, hogy az élelmiszer, hogy kövesse a megjelenés és a self-higiénia. Ez az állapot közvetlen veszélyt jelent az emberi egészségre és az élet. Szélsőséges esetben, a közöny, ami szintén úgy szinonim melankólia és a depresszió, vezet az a tény, hogy egy személy megszűnik egy kis ízelítőt az élet, és úgy döntött, hogy öngyilkos. Ezért nagyon fontos, ideje kijavítani ezeket a változásokat a viselkedés és hogy kérjenek segítséget a szakember.

Okai közömbösség

Provokál apátia egyaránt külső tényezők és a belső. Még a látszólag jelentéktelen események befolyásolják lelkiállapot az ember. Szintén abszolút közöny lehet önálló szindróma vagy járhat betegség tulajdonság. A leggyakoribb oka a letargia, a következő tényezők:

A közömbösség ez, és mennyire veszélyes közömbösség, egészséges internetes

 • Hormonális változások;
 • terhesség
 • A genetikai hajlam;
 • A szülést követő időszakban;
 • Fejsérülést;
 • diabétesz;
 • Rosszindulatú daganatok;
 • Fizikai vagy érzelmi kimerültség;
 • Hiányzó vitaminokat és ásványi anyagokat a szervezetben.

Tól közöny, ami szinonimák - apátia, depresszió és a melankólia, senki sem immunis. Ez az állapot bármely életkorban előfordulhat. Vannak azonban a nemek közötti különbségeket. Például az orvosok hajlamosak azt gondolni, hogy a blues gyakrabban gyötörte a nők, mint a férfiak.

Veszélyben vannak a nyugdíjasok és a tizenévesek. Az első különösen hajlamosak erre a feltételre után azonnal a jól megérdemelt pihenés. A férfi, aki elment nyugdíjba, van egy érzés, hiábavalóság, okozott sok szabad ideje. Különösen erős apátia embert érint, akik megszokták, hogy egy elfoglaltsága.

Közöny előfordul serdülők jellege miatt az idegi aktivitás. Ebben az időszakban, a hormonális változások a szervezetben, és a gyakori hangulatingadozás - nem ritkák. Ezért, apátia, az elszigeteltség és bizonyos agresszió sajátos tizenévesek.

Rendszeresen, az állami közömbösség jelentkezhet minden egyes személy egy adott időpontban az év. Szakértők hívják szezonális blues. Az okok ilyen állapotban gyakran működik vitaminhiány, a napfény hiánya és az időjárás változás. Korábbi betegségek, problémák személyes életében és alkotói válság okozott közömbös hozzáállása mindenhez. Ha végül ez az állapot tartott, lehetséges, hogy csinálni anélkül szakmai beavatkozást. Sürgős áttétel egy orvos előírja apátia kíséri károsodott memória, intelligencia és más mentális funkciók.

diagnosztika

Ha a személy, aki kínozza egymást követő napon a rossz hangulat, sírás, bágyadtság és étvágytalanság, meg kell kezdeni aggódni, mert ez tipikus példái közöny. Ebben az esetben meg kellene látogatnia egy egészségügyi intézményben. Van terapeuta felkérés szükséges ellenőrző eszközök:

Alapvető diagnosztikai módszerek közömbösség

Miután megállapítottuk az oka, amelynek jellemzőit a közöny orvos fogja felírni az irányt, hogy több szűken szakember. Az ilyen rendellenességek kezelésében vesznek részt, mint az orvosok:

Diagnosztizálják a valódi oka ennek a feltételnek csak egy tapasztalt szakember. Először is, ő lesz felmérést, amelyben kérdezni:

A közömbösség ez, és mennyire veszélyes közömbösség, egészséges internetes

 1. Milyen régen volt közöny?
 2. Nem volt egy traumás agysérülés az elmúlt években?;
 3. Van-e elég idő a beteg tölt be a friss levegőt?
 4. Foglalkozó személyek szellemi vagy fizikai munkát? ;

Az orvos kérdéseire kell válaszolni a lehető legpontosabban. zavar kezelés csak akkor lesz hatékony, ha az ok egyértelműen megállapítható.

Hogyan lehet leküzdeni a közöny?

Ha az ok apátia nem abban a betegségben, és egy ideiglenes állapot, a kezelés nem igényel gyógyszereket. A top szárnysegédje leküzdeni közömbösség - ez a fizikai munkát. Továbbá meg kell adni annyi időt, amennyit gyalogos sétál a friss levegőn, kommunikálni szeretteivel és a kedvenc dolog.

Most pszichiáterek Moszkva

A közömbösség ez, és mennyire veszélyes közömbösség, egészséges internetes