A koncepció a fogyasztói kosár, és a módszerek kialakulása - studopediya

Fogyasztói kosár - ez körülbelül egy település sor, az áruk körét, amely jellemzi a tipikus szintű struktúra és a havi (éves) egyéni vagy családi fogyasztásra. Ez a készlet kiszámításához használt, a minimális fogyasztói költségvetés (létminimum) költségei alapján a fogyasztói kosár jelenlegi árakon. Fogyasztói kosár is szolgál az összehasonlítása alapján számított és a tényleges fogyasztás szintje, valamint a meghatározásának alapját vásárlóerejének valuta. [4]

Fogyasztói kosár - a minimális élelmiszer, élelmiszeripari termékek és szolgáltatások fenntartásához szükséges emberi egészséget, és biztosítják a tevékenységüket.

1) Élelmiszer-termékek, mint például a liszt termékek, gabonafélék, zöldségek, hús, hal és tejtermékek, stb

2) A nem élelmiszeripari termékek, melyek tartalmazzák a teljes ruházati cikkek, gyógyszerek, gépek.

3) a lakások fizetési szolgáltatások, hő, víz, fény, felül a szállítási költségek, kulturális események, és mások. [1].

A fogyasztói kosár az első helyen szerepel kaja, alkotó mintegy 50% -ával (összehasonlításul, a nyugat-európai országokban ez az arány nem haladja meg a 20% -ot). Érdemes megemlíteni, hogy a legtöbb magyar család költ élelmiszerre és több mint a fele a családi költségvetés.

Mit jelent ez fejenként naponta? Ez azt jelenti, hogy a normális átlagos magyar állampolgár egy normális létezés kell fogyasztani naponta 300 g kenyér, burgonya - 280 g zöldség - 300 g friss gyümölcs - 160 g édes - '60 tej és tejtermékek - 800 növényi olajok és zsírok - '40 és 1 alkalommal 2 nap enni egy tojást naponta ülepedni 160 g hús, nos, enni egy hétig 350 hal. Ami a kulturális fejlődés, van foglalkoztatható magyar állampolgár van esélye annak megélhetési legalább havonta egyszer, hogy menjen a moziba, már nem szerepelnek [11] E pénz.

- bérleti díj, valamint a vásárlás egy laptop, és mások.

- a gyermekek számára körülbelül 4,9%;

- a munkavállalók fogadó helyek 9%;

- a dolgozó lakosság 4%.

Átadását követő érdeklődés a pénzügyi megfelelője az adatok jönnek ki drágább:

- gyerek 330 rubelt;

- dolgozik a nyugdíj 490 rubelt;

- a dolgozó lakosság mintegy 280 rubelt. [1]