A főbb jellemzői az oktatás mint pedagógiai jelenség - studopediya

Tehát a fő jellemzői az oktatás mint pedagógiai jelenség a következő:

Szűkebb értelemben azt kellene összpontosítani, meghatározza az egyes aktus pedagógiai befolyása. Gondolkodás tanár, dolgozó szintű tudományos és módszertani megértés az oktatási folyamat, folyamatosan, napi és óránkénti szándékosan (például a tapasztalatok kreatív tevékenység - intuitív) emel, és megoldja az egyes problémákat, hogy a hazugság összhangban a kitűzött célokat az oktatás.

2. A Szentháromság természetét oktatás

Oktatás - többdimenziós fogalom. Nem lehet érteni, csak egy értelme. Emelése, a Szentháromság - „három pillér” (olyan folyamat eredményeként) az egyik.

Oktatási, meghatalmazotti ösztönző tényező a fejlesztés a gyermek személyiségének, az az eszköz. Tehát, hogy az a személy, hogy teljes mértékben normálisan fejlődnek, a tanár kell egy eszköztárát.

Folyamatos áramlás időben, az oktatás zajlik a háttérben az állandó változás a személyiség a diák és a tanár, a változások az oktatás folyamatában. És akkor nézzük a folyamatot. De ez az eredmény. mert állandóan a folyamat hatással van a tanuló sajátos oktatási alapok megy mennyiségi és minőségi építmény jelentős emberi fejlődés adottságok: dialektikus jellegét az oktatási folyamatban.

3. Oktatás - egy olyan folyamat aktív kölcsönhatás a tanár és a diákok

És ahogy növekszik és fejlődik a tanuló az ő helyzetét, mint egy tárgy pedagógiai befolyását a felnőttek (szülők, tanárok) csökken. és a helyzet a téma az oktatás növekszik. hogy a folyamat az oktatás folyamatában az önismeret, és ennek alapján - önképzés, önfejlesztés.

Változások és helyzetét pedagógus: ő egyre inkább jellemző funkciója mentor, tanácsadó, felügyelő, vezető barátja - egy férfi nagy mennyiségű és minőségű ismereteket a világ, és nagy élettapasztalattal -, amely lehetővé teszi a hallgató, tanuló hatékonyabban és eredményesebben kihívásaira önismeret és én.

Ezért az oktatás folyamatában a modern iskola lehet és kell is meghatározó, mint a folyamat ösztönzése önfejlődése iskolás, a fő feltétele, amely állandó folyamatosan bővül az önálló fejlődés a tanár: „Minden ember két oktatás, az egyik, amit kap egyre több és több, sokkal fontosabb odaadja magát „(E. Gibson).

Közel vagyunk és világos álláspontot P. F. Kaptereva férfi kezdődik önfejlesztés, mintsem az oktatás. Oktatási kapcsolódik önfejlesztés és csak akkor járhat el az ő képére és hasonlatosságára. Ebben az esetben az iskola nem más, mint tényező készül gyermekek önfejlesztés, önképzés, önképzés. Külső hatások hogy egy személy egy indítéka és anyagai a tevékenységet, de maga a tevékenység - csak a saját. És minden, ami a lélek, az eredmény az ő előadások.

Ebből a szempontból a termelő megkapta ezt az elismerést és széleskörű előfordulása a gyakorlatban az oktatás gondolatát pedagógiai támogatást.

4. Oktatás ismert, hogy kell érteni a tág és szűk értelemben vett

Szűkebb értelemben - egy speciális oktatási tevékenység az alanyok az oktatás, amelynek célja bizonyos oktatási célokat és konkrét feladatokat az oktatás (a tevékenységét az osztályfőnök, pedagógus, mentor, vezetője a gyermekek szervezetek, a szülők.). Ezért az egyik legfontosabb feladat a tanár, a személyzet az oktatási intézményekben, hogy optimális feltételeket teremteni az oktatás vagy emelése környezetben.

A mindennapi gyakorlatban, a mindennapi oktatásban gyakran azt jelentette, élesíti a diákok csak a tudás különböző kultúra. Eközben a lényeges jellemzője az oktatás, így a kapcsolat a tárgyak, jelenségek, tények, események a világ.

A második oldalán egy kétágú oktatás tartalma - a tanulók egyéni fejlesztését, alapuló interakció a tanár. Ez az egyik legfontosabb stratégiai irányai oktatás egy modern iskola.

6. Oktatás - a kreatív folyamat. Ez annak köszönhető, hogy több okból is. Először is, a tanulási kultúra kreatív. Másodszor, a tanuló személyiségét sajátosságait az egyes pedagógiai jelenségek messze szabványos, és előírja a kreatív megközelítés. Harmadszor, a személyiség, a tanár egy nagy kreatív potenciál, mert csak akkor lehet a tanár érzés „állapotban a boldogság”, ami a nevelési folyamat produktív, könnyebb elérni a magas célokat, és hogy az élet a tanár.

7. Fontos jellemzője az oktatás, hogy azt végzik, általában speciálisan képzett emberek: tanárok és nevelők, fejek körök és szakaszok, stb A fő követelmények nekik: .. Tanár - támogatják a jó élet és a tanári állások, professzionális mester nagy osztály, egy kreatív ember, és végül, hogy „a nevelőt magát”, hogy van. pl. a személy, aki az önálló fejlesztés és lenyűgöző „szennyező” személyes példája az ő tanítványai.

A modern iskola az idő, hogy „a kollektív hasonló gondolkodású” (Sh A. Amonashvili). És a magas szakmai szintű hasonló gondolkodású emberek, amely egyesíti a mély tudományos és módszertani képzés és gyakorlati tapasztalat a kreatív tevékenység [11].